Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting bouwt woningen in Kieldrecht

KIELDRECHT. Op 1 april 2005 werd het startsein gegeven voor de bouw van het project ?Kieldrecht Weverstraat?, een gemengd project van de Intercommunale van het Land van Waas en de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting. Met de bouw van 12 huurwoningen en 7 koopwoningen draagt de bouwmaatschappij een steentje bij aan het lenigen van een grote nood aan betaalbare, comfortabele woningen in deze regio. De werken zullen zo'n 480 kalenderdagen duren.

De 12 huurwoningen, waarvoor een wachtlijst bestaat van 73 kandidaten, zullen worden toegewezen volgends de datum van inschrijving, maar wel met voorrang voor de sociaal gerechtigde Doelenaren. Het project Weverstraat is immers nog een uitvloeisel van de projecten die gerealiseerd werden in het kader van de hervestiging van de Doelenaren. Tot bij het afsluiten van het sociaal begeleidingsplan eind 2004 konden de sociaal gerechtigde Doelenaren zich immers nog aanmelden voor de sociale projecten die voor hen werden vooropgesteld.

Voor de 7 koopwoningen, waarvan twee met 4 slaapkamers en vijf met 3 slaapkamers, kunnen ge?nteresseerde kopers zich nog inschrijven tot en met vrijdag 4 november 2005. Het toewijzen van de koopwoningen gebeurt eveneens in volgorde van de datum van inschrijving. Let wel dat er steeds een rangverhoging geldt voor bewoners van Groot-Beveren.