Raad van State geeft groen licht voor oostelijke tangent

SINT-NIKLAAS. De raad van state heeft een beslissing genomen in de twee procedures die ingesteld werden om het RUP oostelijke tangent te vernietigen. Hierdoor kan het project worden verder gezet. In een eerste zaak, ingesteld door de eigenaar van de Unigrosite, heeft de raad van state kennis genomen van de dading die midden september 2019 tussen de eigenaar, de stad en AWV werd getekend, en werd de rechtszaak afgesloten. 

De tweede procedure werd gestart door de eigenaars van de bedrijfsgebouwen in de Damstraat. Daar volgde de raad van state grotendeels het verslag van de auditeur, en wordt het tracé naast de spoorlijn Sint-Niklaas-Mechelen tussen N70 en E17 volledig bevestigd. De ontsluitingsweg voor het Europark-Zuid wordt met inbegrip van de waterbuffers en de groenbuffer uit het RUP geschrapt. Deze weg met aanhorigheden werd destijds niet opgenomen in de plan-MER en was bijgevolg niet afdoende bestudeerd. Nu moet worden onderzocht waar de ontsluiting kan komen. (mb)

 

Lees ook:

Doel 2020 betreurt opschorting Werkgroep Doel

DOEL/BEVEREN. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft de werking van de Werkgroep Doel die moet nadenken over de toekomst van Doel voor zes maand opgeschort. Dat is...