Waaslanders trekken naar Brussel voor klimaatmars

SINT-NIKLAAS. Claim The Climate Waasland trekt op zondag 27 januari voor de tweede maal naar Brussel om deel te nemen aan een klimaatmars. "We willen de klimaatbetoging van december met 75.000 deelnemers overtreffen en roepen daarom alle Waaslanders op om deze zondag om 11.15 uur naar het Stationsplein af te zakken", zegt initiatiefnemer Trees Heirbaut uit de Elisabethwijk.

Waaslanders die deze zondag naar Brussel trekken voor de grootste klimaatmars ooit, krijgen om 11.15 uur een warm onthaal van Claim the Climate Waasland aan het Stationsplein Sint-Niklaas. "We voorzien kopjes koffie en nemen samen de trein van 12.02 uur naar Brussel. In Brussel sluiten we dan aan bij de grote klimaatmars aan het Noordstation. Voor mensen met een kansenpas voorzien we een speciaal ticket van 2,5 euro. De strijd voor het klimaat is immers een strijd die alle mensen bindt. We laten niemand in de kou staan. Of moet ik zeggen ‘opwarming’?", zegt Trees Heirbaut van Claim the Climate Waasland.

De organisatie wil aankaarten dat ook het Waasland zal verzuipen als het zo verder gaat. "Daarom roepen we iedereen op om dit letterlijk uit te beelden met bv. badmutsen, snorkels, boten, reddingsvesten ... Zot mag, maar moet niet. Het belangrijkste is dat we onze krachten bundelen en samen een duidelijk signaal geven." 

Claim the climate Waasland is een groep Waaslanders die zich engageert vanuit een waaier aan Wase organisaties een sociaal rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid eisen. (mb)