Nieuw toeristisch welkombord en Garry Hagger 'toeristische sleutelfiguur'


TEMSE. Wie langs de N16 langs komt kan niet naast het nieuw toeristisch welkomsbord kijken dat aan ter hoogte van het kruispunt Gasthuisstraat- Doornstraat werd geplaatst. Het is een bord van 6m bij 5m. In 2000 realiseerde het gemeentebestuur reeds een toeristisch welkomstbord langsheen de N16. Het ontwerp was van de nationaal bekende Temsese beeldende kunstenaar Karl Meersman. Het bedrijf Twin Design, eveneens uit Temse, tekende voor de uitvoering. Door een storm op 27 oktober 2002 werd het bord vernield. Nadat duidelijk was geworden dat het noodweer niet officieel als ramp werd erkend zodat de verzekering de schade niet dekte, besloot het gemeentebestuur het bord te laten hermaken. Het ontwerp van Karl Meersman bleef behouden. Er volgde een aanbesteding en de opdracht voor de uitvoering werd toegewezen aan Createlier van Patrick Hemelaer.
Op zaterdag 30 april stelde Temse in de feestzaal van het gemeentehuis zijn programma voor het komende toeristische seizoen voor. Als apotheose werd Garry Hagger gehuldigd naar aanleiding van zijn 10 jaar aan de top in Vlaanderen.
Geboren in 1963 in Tielrode groeide hij in die gemeente op. Nu wordt hij beschouwd als een toeristisch-culturele ambassadeur van de gemeente en werd hem de titel "toeristische sleutelfiguur" toegekend, een verwijzing naar de sleutel in het wapenschild van Temse.
Burgemeester Luc De Ryck interviewde de charmezanger en huldigde hem. Als toeristische sleutelfiguur mocht hij drie verschillende  versies van de sleutel uit Temses wapenschild in ontvangst nemen: verguld, van kant en verzilverd. Aan zijn echtgenote werden bloemen overhandigd. Filmopnamen van de zanger rondden het programma af.
Later op de avond werd Garry Hagger ook door zijn fanclub gevierd tijdens een boottocht op de Schelde. Vierhonderd fans waren present voor de huldiging, het feestmaal en een live optreden van Garry Hagger met orkest. Het TV-??n-programma "De rode loper" maakte opnamen van het gebeuren.(F)