CVO Temse fuseert met GO!

TEMSE.  Gisteravond is op de gemeenteraad van Temse de fusie tussen CVO Temse en het GO! goedgekeurd. CVO Temse haalt met 150.000 lesurencursist de nieuwe rationalisatienorm 700.000 lesurencursist niet en dus moest er gezocht worden naar een oplossing. Temse had de keuze tussen afbouw, fusie met andere CVO's binnen hetzelfde net of een fusie binnen een ander net. In het GO! werd een geschikte partner gevonden. Nu de fusie door gemeenteraad is goedgekeurd zal CVO Temse vanaf 1 september 2019 samen met Janitor-St-Niklaas, Leerstad-Lokeren en Panta Rhei-Gent - de CVO’s uit het GO! - een nieuw centrum voor  volwassenenonderwijs met meer dan 1.000.000 lesurencursist vormen.  Een naam voor dat nieuwe centrum is nog niet gevonden. 

Voor de cursisten verandert er niets: de lessen blijven doorgaan in Temse. De gebouwen blijven eigendom van de gemeente en de de nieuwbouw wordt via een erfpachtovereenkomst ter beschikking gesteld van het GO!. Ook het personeel blijft behouden en komt op de loonlijst van de nieuwe CVO te staan. Daarnaast zal elk oorspronkelijk centrumbestuur een vertegenwoordiger hebben in het bestuur van het nieuwe centrum. 

"Deze fusie is zonder twijfel de belangrijkste beslissing voor het CVO met het oog op de toekomst. Ik ben dan ook zeer verheugd en ook fier dat we dit dossier op een professionele manier hebben kunnen behandelen en afronden nog voor het einde van het jaar. Er is nu nog voldoende tijd om samen met de partner-scholen het fusieverhaal te schrijven en het volgend schooljaar voor te bereiden, om op 1 september te starten in het nieuwe CVO.", zegt schepen van onderwijs Geert Vandersickel. (mb)

 

Lees ook:

Drie decennia volwassenenonderwijs in Hamme

HAMME. CVO Leerstad viert deze week dat het reeds 30 jaar zorgt voor volwassenenonderwijs in Hamme. Nochtans zag het er in 1986 niet goed uit voor het volwassenenonderwijs. De zogenaamde avondschool was er op...