Wase streekbierenproeventocht lokt bierliefhebbers uit heel Vlaanderen

SINT-NIKLAAS. Morgen, zaterdag 20 oktober, vindt in Sint-Niklaas de vierde editie plaats van de Wase streekbierenproeventocht. Met bijna 200 deelnemers wint het evenement flink aan populariteit. Opvallend is dat bijna de helft van de ingeschreven deelenemers van buiten Sint-Niklaas komt. Ook liefhebbers van streekbieren uit onder meer Lokeren, Waasmunster, Haaltert en Destelbergen hebben het evenement ontdekt.
Vijf brouwers stellen vijf verschillende karakterbieren voor in evenveel cafés rond de Grote Markt. Deelnemers krijgen vijf proefglaasjes aangeboden, telkens gecombineerd met bijpassende hapjes van Cuisiniko (de Sint-Niklase cateraar Niko Vandendurpel).
de bieren
Brouwerij 't Paenhuys uit Nieuwkerken presenteert haar tripel 'Schapenkop' bij Plaza Central. Het bier smaakt verrukkelijk met een hapje van quinoa, tongschar, koriander en citrusschil.
Brouwerij Donum Ignis uit SInaai-Waas stelt haar 'ZUIDerbier' voor in Hotel de Ville. Ciabatta met geitenkaas, aardbei en rode biet zorgen voor een heerlijke combinatie.
Brouwerij Boelens presenteert de ‘Trippel Klok’ in ’t Binnenhuis. Een echte topper in combinatie met buikspek, witloof en bloedappelsien.
Als nieuwkomer bij de Wase streekbierenproeventocht, presenteert brouwerij The Musketeers uit Sint-Gillis-Waas "Ride a bull' Bucketlist Series" in ’t Stamcaféken. Je geniet daarbij van bospaddenstoelen met walnoten.
Tweede nieuwkomer bij het initiatief is Brouwerij Broers uit Wachtebeke. Zij presenteren de 'Zwarte Ruiter' in horecazaak ‘De Cipierskelder’. Verrassend lekker bier, zeker in combinatie met een hapje van zwarte pens, pumpernikkels, appel, koffie en chocolade.
deelnemen
Deelnemen kost 16 euro per persoon. De culinaire tocht aanvatten kan vanaf 14 uur, maar ook later op de avond starten is perfect mogelijk. Deelnemers doen de ‘proeventocht’ op hun eigen tempo. Elk half uur geeft één van de brouwers in één van de horecazaken een extra woordje uitleg over zijn favoriete bier. De online inschrijvingen zijn afgelopen dinsdagavond afgesloten maar wie er snel bij is, kan de laatste kaarten nog bemachtigen in één van de vijf deelnemende horecazaken. (mb)