Sint-Niklase chocolatiers in Gault&Millau

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase chocolatiers Wim Vyverman en Nick Wauters zijn opgenomen in de beroemde gids Gault&Millau.  Gault&Millau maakte dinsdag z’n selectie van Belgische topchocolatiers bekend in de The Chocolate Academy van Callebaut te Wieze. Naast het Sint-Niklase duo zijn nog 73 andere Belgische chocolatiers opgenomen in de derde versie van de culinaire chocoladegids. De gids wordt op 30.000 exemplaren gedrukt en zal vanaf 5 november verdeeld. 

Op het ogenblik dat het nieuws werd bekend gemaakt, waren Wim Vyverman en Nick Wauters in Ghana om lokale cacaoboeren te bezoeken. Daar konden ze het proces van oogst tot verwerking meevolgen. Ze kregen er ook een introductieopleiding tot ‘cocoa farmer’, een project van het Callebaut Cocoa Horizon Foundation. Vanuit Ghana reageerden Vyverman en Wauters verheugd op het nieuws. Alle chocolatiers werden eerst beoordeeld door een anonieme recensent, daarna door een deskundige jury.  (mb)

Nick Wauters en Wim Vyverman in Ghana

 

Lees ook:

Zilver voor Nick Wauters op 7de Chocolate Awards

SINT-NIKLAAS.  Chocolatier Nick Wauters uit Sint-Niklaas behaalde met zijn ‘Vesca no4’- chocoladereep de tweede plaats op de 7de Chocolate Awards in de categorie ‘Beste Chocoladereep’. De reep...