Corona COVID-19 infolijnen

Beveren: 03 750 15 15 (open: ma-vri: 8.30-17.00, zaterdagvoormiddag)
Kruibeke: 03 740 02 19
Moerbeke: 09 346 80 05
Sint-Gillis-Waas: 03 727 17 00, info@sint-gillis-waas.be
Sint-Niklaas: 03 760 92 71 (open: ma-vri: 9.00-12.00, 14.00-16.00), coronavirus@sint-niklaas.be
Stekene: stekene.be/corona
Temse: 03 710 13 75 (tijdens kantooruren), 03 771 05 87 (buiten kantooruren), corona@temse.be

Gratis algemeen infonummer: 0800 14 689
Algemene info: info-coronavirus.be, info-coronavirus@health.fgov.be

Huisartsenwachtpost (weekend): 03 361 03 61

Fluostiften kleuren de dag van de leraar

SINT-NIKLAAS.Vandaag, 5 oktober, is dag van de leraar. Geert Van Buynder,  opleidingshoofd Lager onderwijs van Odisee Sint-Niklaas, bedacht vanmorgen, zijn leerkrachten in spe met een klein cadeautje. De studenten kregen allemaal 3 fluostiften waar ze ook af en toe mee buiten de lijntjes mogen kleuren. De studenten schonken hun stagementoren eveneens een fluostift. Boterkoeken maakten de start van de dag compleet.  

"Met deze actie wil ik graag de passie erkennen die leerkrachten elke dag aan boord leggen om kinderen te ondersteunen in hun groei en ze zo alle kansen voor de toekomst te geven. Een uitdagende job, en dat willen we beklemtonen. Hun verantwoordelijkheden zijn de laatste immers sterk uitgebreid. Daarom zijn we ontzettend trots op al onze leraren en leraren in spe.", zegt Geert Van Buynder. 

motivatie

Het beroep van leraar wordt vaak in een negatief daglicht gezet. Gelukkig schrikt dit de leerkrachten in spe niet af. "Ik kijk er naar uit om volgend jaar aan de slag te gaan als leerkracht. Het zou fantastisch zijn als ik kinderen iets kan bijbrengen dat ze kunnen meenemen voor de rest van hun leven. Ik ben blij dat ik voor leerkracht gekozen heb want het is een beroep waar je veel voldoening kunt uithalen.", veklapt studente Femke Creve. Ook Julie De Brouwer heeft er nog geen spijt van dat ze voor de opleiding Lager onderwijs koos: "Ik wil graag met kinderen aan de slag gaan. Leerkrachten hebben veel sociale contacten, met de leerlingen, met elkaar en ook met de ouders. Met het diploma van leerkracht kan ik ook nog veel kanten uit. Ik werk ook heel graag met kinderen."

 Odisee werkt met leergemeenschappen in de scholen. Vanaf het eerste jaar kunnen studenten stapsgewijs ervaring opdoen in een beschermde omgeving. Ze gaan in kleine groepjes naar de lagere scholen in Sint-Niklaas, waar ze lessen observeren, speelplaatsanimatie op touw zetten en meevolgen wat een leerkracht op een dag allemaal doet, wat veel meer is dan alleen lesgeven. (mb, foto: Geert Van Buynder en derdejaarsstudenten Lager onderwijs Femke Creve en Julie De Brouwer)

 

Lees ook:

Eerste virtuele infodag bij Odisee hogeschool

REGIO. Coronacrisis of niet, laatstejaars secundair onderwijs, en ook volwassenen die een hogeschoolopleiding willen volgen, moeten een studiekeuze kunnen maken. Nu de klassieke  info- en...

Burgeroverleg over de toekomst van Europa

SINT-NIKLAAS. Het Informatiepunt Europa Direct (IED) van Oost-Vlaanderen, het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (VLEVA) en vrt-journalisten Rob Heirbaut en Leen De Witte organiseren op dinsdag...