Zaterdagochtend 'Plastic Attack' in de Albert Heijn in de Puitvoetstraat

SINT-NIKLAAS.  Morgenvroeg, zaterdag 15 september, om 10.30 uur vindt er een 'plastic attack' plaats in de Albert Heijn in de Puitvoetstraat. Bij zo'n 'attack' komt geen geweld aan te pas maar voeren mensen actie tegen nutteloze verpakkingen en wegwerpplastic.  Dat doen ze door de plastic verpakking van hun boodschappen te verwijderen en die achter te laten in de supermarkt. 

"Zaterdag is het ook World Cleanup Day, het ideale moment dus voor een actie tegen wegwerpplastic. Weet je dat het meer dan 500 jaar duurt vooraleer een plastic beker, zakje, rietje … dat je op de grond gooit, vergaat? Onverantwoord toch?", zeggen initiatiefnemers Chris Wauman en Debby Burssens uit de Elisabethwijk. "De supermarkt is verplicht om dat terug te nemen en kan dat laten recycleren door gespecialiseerde firma's, terwijl het grootste deel van het afval anders terechtkomt in een verbrandingsoven." 

De actie 'Plastic Attack' wordt in meer dan 18 landen gehouden.  (mb)

 

Lees ook:

Zaterdag Plastic Attack in Coltruyt Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. In meer dan 20 landen is een beweging op gang gekomen om plastic te weren uit  winkels. Ook in ons land is een burgerinitiatief dat winkeliers, voedingsbedrijven en politici vraagt om...