Cauwenstraat wordt schoolstraat 

BEVEREN. Het drukke verkeer in schoolomgevingen bij het begin- en einduur van de schooldag zorgt niet enkel voor onveilige situaties maar ook voor fijn stof en slechte luchtkwaliteit. Om daar iets aan de doen, startte de Vlaamse Overheid de campagne ‘Paraat voor de schoolstraat’. Daarin werd opgeroepen om schoolstraten in de richten. De scholen De Zonnepit en De Oogappel uit de Cauwenstraat in Vrasene gaan in op die oproep. 

Vanaf maandag 24 september wordt de Cauwenstraat een schoolstraat. Dat betekent dat de straat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag wordt afgesloten tussen 8.10 uur en 8.30 uur en tussen 15.00 uur en 15.40 uur. Op woensdag zal de straat verkeersvrij zijn tussen 8.10 uur en 8.30 uur en tussen 11.45 uur en 12.20 uur. De straat zal dan enkel toegankelijk zijn voor voetgangers, fietsers en de hulp- en nutsdiensten. Bewoners kunnen dan de straat wel uitrijden maar niet inrijden. 

Ouders die hun kinderen niet te voet of met de fiets naar school kunnen brengen, zullen hun auto aan de rand van de schoolomgeving moeten parkeren en van daaruit te voet verder te gaan. Aan de Nieuwe Baan komen Kiss&Ride plaatsen waar ouders hun kinderen kunnen laten uitstappen. Deze Kiss&Ride plaatsen zijn enkel geldig tijdens de ochtend van 8.10 uur tot 8.30 uur.

Vanaf 11 december volgt een evaluatie van de schoolstraat. Als die evaluatie positief blijkt, kan de schoolstraat definitief ingevoerd worden.  (mb)

 

Lees ook:

Gyselstraat is jongste schoolstraat

SINT-NIKLAAS. Sinds 6 november is Sint-Niklaas een schoolstraat rijker: de Gyselstraat in Nieuwkerken. Dat houdt in dat gemotoriseerd verkeer bij het schoolbegin en -einde niet is toegelaten in het...

Tulpenstraat krijgt Octopuspaal

SINT-NIKLAAS. De Tulpenstraat krijgt een een Octopuspaal. Die moet de zichtbaarheid van de schoolstraat, en zo veiligheid van de leerlingen van de Don Boscoschool, verhogen. Zowel de directie als...