BuurtBBQ Doornwijk schot in de roos

TEMSE.  Zaterdag organiseerde het buurtcomité Doornwijk voor de tweede keer een buurtbarbecue. Met 150 bezoekers kwamen er bijna dubbel zoveel mensen opdagen in vergelijking met vorig jaar, toen er 80 aanwezigen werden geteld. Reden van de stijging is dat er steeds meer mensen in de wijk komen wonen. Een vijftiental vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om de organisatie tot een goed einde te brengen. 

Het buurtcomité is een amper een jaar jong en realiseerde naast de barbecue al heel wat extra’s voor de wijk. "We konden dankzij onze contacten met de gemeente Temse al heel wat realiseren" vertelt voorzitter Gino Poeck, "Er werden afvalbakken voor hondenpoep en een digitaal snelheidsbord om de snelheid te remmen geplaatst. Ook de afwatering van het speelplein aan de Fretaloplaan werd aangepast. Tot slot werd er een omheining geplaatst rond de vijver op het speelplein."
"In het komende werkjaar willen we verder werk maken van de verkeersveiligheid in de wijk en we dringen er bij de verkavelaar op aan om de verschillende pleintjes snel af te werken en in te richten met speeltuigen.", vult ondervoorzitter Gert Poppe aan. (mb)

 

Lees ook:

Buurtcomité beloont voorbeeldige chauffeurs

SINT-NIKLAAS. Afgelopen dinsdag hield de politie een verkeersactie in de Puitvoetstraat. Voertuigen werden gecontroleerd op snelheid en tonnagebeperking. Het buurtcomité beloonde voorbeeldige...