Laatste keer Ciné Leopold in Elisabethwijk

SINT-NIKLAAS. Buurtwerk Elisabethwijk organiseert deze zomer voor het vijfde en laatste jaar het openlucht filmfestval Ciné Leopold. Filmliefhebbers kunnen de eerste vier zaterdagen van augustus terecht op het Prins Leopoldplein voor een openlucht filmvoorstelling. Daarbij komen ook kort- en animatiefilms aan bod. De filmavonden beginnen om 20 uur. 

Morgen, zaterdag 4 augustus, wordt Pauline en Paulette van Lieven Debrauwer vertoond. Daarna gaat de kortfilm Glanstir Fan, een kortfilm van Sint-Niklazenaar Josse De Maesschalck en Lander Verlinden, in première. 

Voor de film van volgende week kan vandaag nog online gestemd worden. Kandidaten zijn Dunkirk, The Light between oceans en Close Encounters of the Third Kind. De film met de meeste stemmen zal op 11 augustus vertoond worden. Stemmen kan op elisabethwijk.be.

Op 18 augustus is een selectiekortfilms te zien, waaronder Broeders van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Ook voor 25 augustus kan het publiek kiezen. Dan is er keuze uit de animatiefilms Inside out, Ijzeren reus, GVR (oude versie) en Ratatouille. Er is dan ook kinderanimatie door Coiffure Confituur. 

praktisch

Vanaf 16 uur is het Prins Leopoldplein verkeersvrij. Ciné Leopold raadt de filmliefhebbers aan te voet of met de fiets te komen. ’s Avonds kan het soms afkoelen, dus een warme trui of jas meebrengen is aangeraden. Vanaf 20 uur is iedereen welkom aan onze bar. De voorstelling start om 21.30 (25/08 om 21 uur). (mb)

info: elisabethwijk.be 

 

Lees ook:

Ciné Leopold projecteert Belgische kortfilms

SINT-NIKLAAS. Deze maand organiseert het Buurtwerk Elisabethwijk de vijfde en laatste editie van de openlucht bioscoop Ciné Leopold op het Prins Leopoldplein. Morgen, zaterdag 18 augustus, staan er...

Ciné Leopold toont Dunkirk

SINT-NIKLAAS. Morgen is er een nieuwe Ciné Leopold op het Prins Leopoldplein in Sint-Niklaas.  De film ‘Dunkirk’ staat op het programma. De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde...

Tien Belgische kortfilms bij Ciné Leopold

SINT-NIKLAAS. Vanavond vertoont Ciné Leopold tien Belgische kortfilms op het Prins Leopoldplein. Op het programma staan: Drôle d'oiseau, Memee, A dogs's life, Une forêt obscure, Mia, Nkosi coiffure, De...