‘Zo is Sint-Niklaas’: diversiteit verbindt Sint-Niklazenaren

SINT-NIKLAAS. Nu het feestjaar rond 800 jaar Sint-Niklaas achter de rug is, heeft Sint-Niklaas een nieuwe campagne klaar. Met ‘Zo is Sint-Niklaas’ zet de stad volop in op diversiteit als de lijm die mensen verbindt. Het wordt langlopend project waarvan het eerste initiatief in september verschijnt: een boekje met een 40-tal portretten van Sint-Niklazenaren en hun verhalen over het leven in de stad. Bedoeling is dat er elke twee jaar dergelijk boekje verschijnt. 

zo divers is Sint-Niklaas

Momenteel telt de stad 76 700 inwoners. Bijna de helft, 49,9 procent, is vrouw. Een vijfde van de bewoners is 65 jaar of ouder en deze categorie is de snelst groeiende leeftijdscategorie. Nog 21 procent is jonger dan 18 jaar.  Bijna de helft, 47 procent, van de kinderen tussen 0 en 5 jaar is van buitenlandse afkomst. Van de totale bevolking is 23,3 procent van buitenlandse herkomst, waarvan ongeveer 9 procent niet de Belgische nationaliteit heeft. Bijna 1 van de 5 kinderen die in Sint-Niklaas geboren worden, loopt het risico in armoede op te groeien. Het aantal alleenwonenden en eenoudergezinnen stijgt ook sterk. Binnen deze groepen is er een hoog armoederisico.

In Sint-Niklaas zijn er leden en gebedsplaatsen van onder andere de katholieke kerk, islam, evangelische kerk, boeddhisme, mormoonse kerk en de vrijzinnige gemeenschap (huis van de mens). 

Wie wil meewerken aan het boekje of iemand wil verrassen met een plekje in ‘Zo is Sint-Niklaas’ kan dit laten weten via zoissintniklaas.be of via het telefoonnummer 03 778 30 81. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De oproep naar figuranten is niet in dovemansoren gevallen. Zo’n honderd inwoners willen figureren in de videoclip ‘Zo is Sint-Niklaas’. De clip wordt zondag 13 mei opgenomen. Om 16...

SINT-NIKLAAS. De tweede editie van het lees- en kijkboek ‘Zo is Sint-Niklaas’ is verschenen. Het boek bevat 40 persoonlijke verhalen en portretten van inwoners die vorig jaar reageerden op een...