K.E.T. Beveren zoekt medewerkers voor nieuwe productie

BEVEREN. Eind september 2018 wil theater K.E.T. opnieuw een grootste productie op de planken zetten. ‘Parochie van Miserie’ belooft een muzikaal toneelspel te worden met meer dan 40 acteurs en actrice op de planken. Voor deze productie zoekt het theatergezelschap nog medewerkers. Op woensdag 6 december organiseren ze voor geïnteresseerden een info-avond. 

Theatergezelschap K.E.T. Beveren zit niet om een stunt verlegen. Eerder brachten ze al met ‘Red Star Line’ een grootst opgezet spektakel op de planken. Nu willen ze, opnieuw met Ronny Verheyen als regisseur, een muzikaal toneelspel brengen. In totaal zullen er tijdens de voorstellingen van ‘Parochie van Miserie’ meer dan 40 acteurs en actrices op het podium staan. Die ‘Parochie van Miserie’ is een Antwerpse parochie rond de jaren 1900 waar de mannen hun brood aan de dokken verdienen terwijl hun vrouwen zorgen voor de waas en de plas. Andere elementen zijn de opkomst van de vakbonden (en de eerste stakingen), de houding van de (Franstalige) rijken uit de stad, de pastoor die met hen meeheult, de loterijen om al dan niet in het leger te moeten. Een tijdloos element is het wantrouwen van het gewone volk in de politiek. 

Voor deze productie is theatergezelschap K.E.T. Beveren op zoek naar 21 acteurs, 11 actrices en 6 kinderen. Ook medewerkers om achter de schermen te werken zijn welkom. Er moet immers een pleintje gebouwd worden en meer dan 70 kostuums gemaakt. De repetities beginnen in februari 2018.

info-avond

Regisseur Ronny Verheyen en de productleiders organiseren een info-avond waar ze de planning en organisatie zullen uitleggen. De info-avond vindt plaats op woensdag 6 december om 20.00 uur in het minitheater van Theater K.E.T. aan de Gravendreef 2a in Beveren. Wie wil meewerken kan zich aanmelden bij productieleider Jacques Bosman via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

BEVEREN. Theater KET uit Beveren annuleert de voorstellingen van 10,11,17,18,19 en 20 juni van hun productie 'De Wesp'. Reden van deze drastische beslissing is ziekte van de hoofdrolspeler. KET...