Studio 100 zoekt alternatieve locaties voor spektakel-musical 40-45

BEVEREN/SCHELLE. Begin deze week kreeg Studio 100 van de gemeente Beveren te horen dat ze geen vergunning kreeg om de spektakel-musical 40-45 te brengen op deze site van de Katoen Natie. Reden daarvoor is de aanwezigheid van chemische bedrijven in de onmiddellijke omgeving van de locatie. Studio 100 legt zich neer bij de beslissing van de gemeente en gaat op zoek naar een nieuwe locatie. 

Voor de spektakel-musical 40-45, die in oktober 2018 in première moet gaan, zocht Studio 100 een buitengewone locatie. In samenwerking met Katoen Natie werd gewerkt aan een project op de Singelberg in Beveren. Begin deze week gooide het gemeentebestuur van Beveren roet in het eten door een vergunning voor het spektakel op die locatie te weigeren.  Reden is de aanwezigheid van ruim 20 chemische bedrijven in de onmiddellijke omgeving van de site van Katoen Natie. 

Studio 100 laat in een mededeling weten dat het verkrijgen van een vergunning niet evident zou zijn en is dus niet verrast door de beslissing. "We betreuren dat de samenwerking met de betrokken partijen niet verder kan gezet worden maar respecteren de beslissing. We zijn er zeker van dat de nieuwe locatie voor de spektakel-musical 40-45 even verrassend zal zijn en hopen hierover op korte termijn uitsluitsel te kunnen geven. We werken reeds meer dan 2 jaar aan dit mooie project en de productie krijgt elke dag meer vorm. Ik kan zeggen dat verder alle voorbereidingen op schema zitten en we op 7 oktober van 2018 een overweldigende wereldpremière zullen neerzetten.", zegt Anja van Mensel, CEO Studio 100 Benelux. Studio 100 zal geen beroep aantekenen tegen de beslissing. 

Net door de verwachte moeilijkheden heeft het mediabedrijf altijd ogen en oren opengehouden voor alternatieve scenario’s. Er zijn een aantal alternatieve locaties die nu in aanmerking komen. Studio 100 hoopt op korte termijn de nieuwe locatie definitief te kunnen aankondigen. 

De wereldpremière blijft voorzien op 7 oktober 2018. De locatiewissel wijzigt niets aan het concept, de opstelling en het zaalplan. Mensen die al tickets boekten, kunnen dus gerust zijn. Zij zullen al eerste op de hoogte gebracht worden van de nieuwe locatie. (mb)

 

Lees ook:

Grote interesse in spektakel-musical Red Star Line

MEDIA. De interesse in de spektakel-musical Red Star Line is groot. Studio 100 stelde de nieuwe productie eind augustus voor en sindsdien zijn er al ruim 50.000 tickets verkocht. De première is...

Wase kinderen in popmusical 'Smike'

REGIO. Productiehuis The Singing Factory heeft de voorbije jaren de gewoonte opgebouwd om voor hun musicals beroep te doen op jongerenkoren. Voor de popmusical ‘Smike’ die in september in première...