Gouverneur Andre Denys vergeet de sport niet

PROVINCIE. Met de aanstelling van de nieuwe topsportmanager Yvo Van Aken komt het
topsportbeleid in een nieuwe fase. Voor de meeste sporten komt er slechts op één plaats een topsportcentrum. Gouverneur Andre Denys wil in deze nieuwe aanpak zijn provincie Oost-Vlaanderen een prominente rol laten spelen. Er is ook een nieuwe organisatie met "De rit van de Gouverneur" voor het goede doel.

Samen met Oost-Vlaams gedeputeerde Ivan Verleyen, bevoegd voor sport en schepen Christophe Peeters van het stadsbestuur Gent, worden de krachten gebundeld om het bestaande aanbod van sportinfrastructuur maximaal in te zetten ter uitvoering van het Topsportbeleidsplan.


Naast uiteraard de bestaande infrastructuur op de Blaarmeersen in Gent die unieke kansen biedt voor de disciplines atletiek, turnen en wielrennen, komt ook het  provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke in aanmerking. Hier bevindt zich het mooiste 50-meter zwembad van Vlaanderen en een indoorsporthal die grote mogelijkheden biedt voor indoorsporten. Voor de Wase regio is dit toch vlakbij.
Zowel de Blaarmeersen als het provinciaal domein Puyenbroeck hebben een moderne verblijfsaccommodatie voor de atleten.


Het Huis van de Sport in Gent biedt de sportfederaties alle kansen om in onderlinge samenwerking een effici? en modern administratief centrum uit te bouwen. Maar het gaat niet alleen over sportinfrastructuur, de gouverneur kijkt ook uit naar de  'sportspirit' van de overheden. Die is, net als een sportvisie in Oost-Vlaanderen zeker aanwezig. De overheden zijn bereid om samen met de sportfederaties aan tafel te zitten om maximale faciliteiten aan te bieden aan de atleten. Zowel het provinciebestuur als de stad voeren gesprekken met de sportfederaties over de organisatie en de beschikbaarheid van de sportinfrastructuur en de coördinatie met de topsportschool.


Het Oost-Vlaamse provinciebestuur is een sportief bestuur met een hart voor het goede doel.
Gouverneur Andre Denys en de Oost-Vlaamse bestendige deputatie willen jaarlijks ook  een gesponsorde fietshappening organiseren onder de naam 'Rit van de gouverneur'. Hiermee willen zij de acties van een verdienstelijke vereniging uit de provincie ondersteunen.
De opbrengst van de eerste uitgave  zal gaan naar de vzw Cliniclowns. Zij hebben een gewaardeerd werking naar jonge patiëntjes toe.


De organisatie van de fietshappening is in handen van de vzw Leierenners uit Zulte die een zeer sterke traditie heeft in het organiseren van mooie fietsritten in de Vlaamse Ardennen.
De eerste editie van de 'Rit van de Gouverneur' vindt plaats op zondag 24 april. Om 9u wordt het startschot gegeven voor een wegrit van 65 km doorheen de Vlaamse Ardennen. Gouverneur Andre Denys, leden van de bestendige deputatie, tal van BV's en ex-profwielrenners zullen deelnemen.


Vertrek en aankomst in de sporthal van Zulte in de Waalstraat. Er wordt halt gehouden in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Recreanten kunnen op zaterdag 23 april deelnemen aan een mountainbike- en een familietocht. Op zondag 24 april  is er ook een wielertoertocht van 65, 95 of 135 km. Deelnemen kost 5 euro + 1 gratis consumptie. Kinderen nemen gratis deel aan de familietocht.(F)