Belcanto heeft met Curtains Belgische musicalpremière

SINT-NIKLAAS. Belcanto uit Sint-Niklaas werkt nog volop aan de voorbereidingen van  de voorstellingen van 'The Witches of Eastwick'. In het najaar brengt het gezelschap opnieuw een  Belgische première met de musical 'Curtains'.

Nu repeteren de acteurs en actrices van Belcanto, voorheen gekend als het Belcantogezelschap, nog volop voor de voorstellingen van 'The Witches of Eastwick'. In het najaar krijgen ze de eer om als eerste Belgische vereniging de musical 'Curtains', te brengen. 'Curtains' is een musical van John Kander en Fred Ebb, de makers van de succesvolle musicals 'Cabaret' en 'Chicago'.

'Curtains' is een detective met veel humor  verrassingen en heerlijke shownummers. In het verhaal moet inspecteur Frank Cioffi, naast speurder ook musicalliefhebber, de moord onderzoeken op de  ongetalenteerde musicalster Jessica Cranshaw. Zijn onderzoek loopt niet van een leien dak: zolang het onderzoek loopt mag het musicalgezelschap de theaterzaal niet verlaten en zorgt voor spanningen, intriges en romances. 

Belcanto brengt de musical in november 2018 in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Het succesduo regisseur Dieter De Smedt en dirigent Marc Van den Broeck leiden de productie. (mb)

 

Lees ook:

Grote interesse in spektakel-musical Red Star Line

MEDIA. De interesse in de spektakel-musical Red Star Line is groot. Studio 100 stelde de nieuwe productie eind augustus voor en sindsdien zijn er al ruim 50.000 tickets verkocht. De première is...

Wase kinderen in popmusical 'Smike'

REGIO. Productiehuis The Singing Factory heeft de voorbije jaren de gewoonte opgebouwd om voor hun musicals beroep te doen op jongerenkoren. Voor de popmusical ‘Smike’ die in september in première...