Gezocht: Buddy's voor verkeersslachtoffers

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Rondpunt vzw, een organisatie die instaat voor alle betrokkenen van een verkeersongeval, zoekt voor haar project 'Getuigen onderweg', buddy's voor slachtoffers van verkeersongevallen. Een buddy helpt een slachtoffer bij praktische zaken zoals het duwen van een rolstoel, de computer bedienen en assisteert bij getuigenissen in secundaire scholen. 

In het project 'Getuigen onderweg' van Rondpunt vzw, een organisatie die instaat voor alle betrokkenen van een verkeersongeval, gaan slachtoffers, nabestaanden en veroorzakers van verkeersongevallen een getuigenis afleggen in middelbare scholen om de jongeren zo bewust te maken van de gevolgen van een verkeersongeval. Niet zelden gaat er een buddy mee om hen te ondersteunen.  

Rondpunt vzw zoekt in de regio Sint-Niklaas-Lokeren nog een aantal buddy's om het team te versterken. Een buddy kan zich regelmatig overdag vrijmaken en helpt bij praktische zaken zoals het duwen van een rolstoel, dragen van presentatiemateriaal, organiseren van de klas. Ook regelt de buddy mee  de afspraken met de school voor een getuigenis in de klas en verzorgt het vervoer naar de klas en terug. Belangrijk is dat een buddy een band opbouwt de getuige die hij/zij ondersteunt en zich interesseert in het verhaal van de getuige. De buddy assisteert maar moet niet verzorgen. Zowel de getuige als de buddy worden vergoed voor hun inspanningen en vervoerskosten voor 'Getuigen onderweg'.

Wie interesse heeft om buddy te worden, neemt contact op met Yasmine De Roover via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het telefoonnummer 03 205 74 80. (mb)

info: rondpunt.be