Sint-Gillis-Waas bevraagt 60-plussers

SINT-GILLIS-WAAS. De bevolking vergrijst en de ouderenadviesraad wil dat zo veel mogelijk ouderen actief deel blijven uitmaken van de maatschappij. Daarom organiseert de raad een bevraging onder de 60-plussers naar hun wensen en noden voor een leeftijdsvriendelijke gemeente.

Met 24,53% is bijna een vierde van de bevolking in Sint-Gillis-Waas 60-plusser. In vergelijking met enkele decennia geleden zijn de meeste 60-plussers actief, gezond en hoger en kunnen zij bijdragen tot een actieve, aangename en zorgzame gemeente. De gemeentelijke ouderenadviesraad vindt het essentieel dat elke oudere in de gemeente de kans blijft krijgen om deel uit te maken van een leeftijdsvriendelijke gemeente. 

De ouderenadviesraad roept dan ook alle 60-plussers op om even tijd te maken om de vragenlijst 'leeftijdsvriendelijke gemeente' in te vullen. Met deze  vragenlijst wil de ouderenadviesraad de wensen, noden en situaties van de verschillende groepen ouderen een plaats geven binnen het beleid. 

Ouderverenigingen, die lid zijn van de gemeentelijke ouderenadviesraad, kregen al een oproep om  de vragenlijst te bespreken en in te vullen. Andere 60-plussers die willen deelnemen aan de bevraging kunnen een vragenlijst ophalen in de bibliotheek van de vier deelgemeenten, de dienst Welzijn, WCZ De Kroon en de assistentiewoningen van het OCMW en WCZ Sint-Jozef. Ook is de vragenlijst verkrijgbaar bij de dienst Welzijn, 03 727 17 35, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een digitale versie staat op de gemeentelijke website sint-gillis-waas.be. De lijst kan ingevuld terugbezorgd worden tussen 1 juli en 15 september op de eerder vermelde locaties. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS.  65-Plussers kunnen in Sint-Gillis-Waas vandaag en morgen nog hun mening kwijt over wat zij verwachten van een leeftijdsvriendelijke gemeente. Het gemeentebestuur wil met de...

BEVEREN. De forse stijging van de maandelijkse huur van een personenalarmsysteem van 6,25 euro naar 10 en 15 euro werd onlangs besproken in de Ouderenadviesraad. Daarin werd overeengekomen om een...