Gouverneur geeft CD&V ongelijk na klacht tegen schepencollege

ZWIJNDRECHT. Nadat CD&V een klacht had ingediend omdat volgens hen het college van burgemeester en schepenen in het dossier van de personeelsdoorlichting de wet op de overheidsopdrachten had overtreden, heeft de gouverneur die klacht nu verworpen.  "Een handeling van onbehoorlijk bestuur", zo had CD&V toen gezegd en in de media werd dat ook geschreven. Het college van burgemeester en schepenen werd door oppositiepartij CD&V in de klacht aangewreven dat het de mededinging niet gerespecteerd had, misbruik van de onderhandelingsprocedure gemaakt te hebben, alsook de opdracht onrechtmatig uitgebreid te hebben. Al deze opgesomde fouten joegen, volgens de indieners van de klacht, de kostprijs van de doorlichting ten onrechte de hoogte in.
Door de gouverneur werden al deze aantijgingen op basis van het dossier weerlegd en ontkracht. Het college en de administratie betreuren het feit dat de indieners van de klacht, alvorens uit te halen, niet eerst contact opnamen met de bevoegde personen binnen het gemeentebestuur om de nodige informatie te verzamelen.
"Nu de ingediende klacht door de gouverneur verworpen werd, is het college van burgemeester en schepenen overtuigd van haar correct handelen in dit dossier.", aldus nog burgemeester Willy Minnebo(F)