Nieuwe banken en fietsenstalling op Groenplaats

ANTWERPEN. Wie de tram verlaat op de Groenplaats zal weldra een nieuwe look zien op het plein want de stad voert er werkzaamheden uit. Er worden 22 banken vervangen door een nieuw, extra lang type waardoor de zitcapaciteit zal vergroten. Hiervoor werden reeds enkele banken verwijderd, zodat de aannemer kan starten met de funderingswerken. Ook een aantal afgestorven bomen zal worden vervangen en alle bomen worden voorzien van nieuwe stambeschermers.
In het kader van het mobiliteitsplan is er meer aandacht voor fietsenstallingen en het comfort en de veiligheid van de fietsers en de zwakke weggebruikers. De stad plaatst dan ook extra fietsenstallingen of vervangt oude door uniforme, gebruiksvriendelijkere modellen. De huidige fietsenstallingen achter de kiosk aan de zijde van het postkantoor voldeden niet meer omdat de fietsen er slordig door opgesteld stonden en zijn vervangen door een nieuw type waarin de fietsen veilig kunnen gestald worden. Er zijn nog plaatsen op de Groenplaats waar de fietsen slordig worden geplaatst.
Al deze werkzaamheden worden dit voorjaar nog uitgevoerd, zodat we in de zomer van een 'opgefriste' Groenplaats kunnen genieten.(F)