Veel kansen voor senioren in Sint-Gillis

In  Sint-Gillis is "Boeken met koffie" voor de senioren een mooie traditie geworden maar er is nog veel meer rijkdom voor ouderen uit de gemeente. Ze kunnen ook de seniorengids afhalen, deelnemen aan de seniorensportdag, hun zegje gaan doen op de inspraakavonden.


Op "Boeken met koffie" worden gepensioneerden en 60-plussers regelmatig uitgenodigd in de sociaal-culturele zaal aan de bibliotheek in de Kerkstraat om er van 14 tot 16u een activiteit bij te wonen. Vrijdag 22 april wordt er bij koffie gesproken door Piet Brak over po?zie. Er zijn gedichten afgewisseld met kortfilm en muziek met Bo Venken. Het is een voordracht die is gepland in het teken van het culturele jaar van de po?zie. Later, in juni,gaat het over het leven in de Zoo en de dierenwereld.
 De senioren kunnen reeds van 13u terecht in de bibliotheek voor een bezoekje, om boeken te ontlenen of zelfs om te surfen op internet. In Sint-Gillis krijgen de senioren immers de kans om computerlessen te volgen. Zo werden eind januari aan een 20-tal ouderen, attesten uitgereikt na het volgen van een initiatiecursus computergebruik. Het is een organisatie van het gemeentebestuur in samenwerking met het Centrum voor volwassenonderwijs Janitor. Info: gemeentebestuur, dienst Welzijn, 03.727.17.35.
De gemeente kondigt voor vrijdag 25 november al de "Dag van de Senioren" aan. Ze heeft voor  de senioren ook een zeer nuttige "Seniorengids" samengesteld. Hierin wordt antwoord gegeven op vele vragen i.v.m. pensioen,, gezondheid of het sociaal-cultureel leven in Sint-Gillis. De seniorengids kan worden afgehaald op het gemeentehuis of in de bibliotheek. Ook op de gemeentelijke website is de gids te raadplegen.
De senioren die graag hun zegje een willen doen aan het gemeentebestuur of het OCMW, krijgen in april daar de kans toe op 3 inspraakavonden die voor de ganse bevolking worden georganiseerd. Ook de dienstverlening van het OCMW wordt uiteengezet. Het is de bedoeling de globale noden en behoeften van de Sint-Gillisnaren op te sporen.
Na deze inspraakavonden gaan OCMW en gemeente een toekomstplan opstellen. De eerste avond is op vrijdag 15 april rond jongeren, kinderen en gezinsbeleid, cultuur, sport, vorming en onderwijs. Maandag 18 april gaat het over welzijn, zorg, gezondheid, ouderen, personen met een handicap en op woensdag 20 april volgt de laatste dag met huisvesting, tewerkstelling, migranten, daklozen, dienst-en hulpverlening, kansarmen en veiligheid van de burgers.
Sint-Gillis neemt ook deel aan de seniorensportdag op donderdag 28 april in het Sportcentrum te Waasmunster. Sportieve senioren kunnen er kiezen uit heel wat activiteiten die om 9.30u beginnen. Iedereen mag 4 activiteiten uitkiezen en voor 6 euro kan ingeschreven worden. Indien er voldoende belangstelling is, zal de gemeente een bus inleggen. Inschrijven op de afdeling sport van de gemeente, Kerkstraat 29, tel.: 03.727.17.65 (F)