Toch 5,38 miljoen overschot op Zwijndrechtse rekening

ZWIJNDRECHT. Nadat de CD&V eerder in een persnota had gezegd dat het in de gemeente financieel niet zo goed zat, heeft het college van burgemeester en schepenen daar scherp op gereageerd. Alles vloeide voort uit het vaststellen van de jaarrekening 2004 tijdens de jongste gemeenteraad. Er wordt nu wel op gewezen dat die rekening sluit met een overschot van 5,38 miljoen euro. Op een totaal budget van iets minder dan 20 miljoen euro is dit opnieuw een bijzonder goed resultaat. Ook de volgende jaren blijft het financieel evenwicht behouden. Zelfs in 2008 is er naast het geraamde overschot nog een extra reservepotje van 1,98 miljoen euro beschikbaar.
Niettegenstaande de goede financi?le resultaten, blijft het college van burgemeester en schepenen bedachtzaam. Beslissingen van buitenaf kunnen steeds de gemeentelijke financi?le planning in de toekomst doorkruisen.
Het college wijst erop dat in het kader van de openbaarheid van bestuur de gemeenterekening van 2004 ter inzage van de burgers ligt bij de financi?le dienst in het AC, Binnenplein 1 en dat tijdens de normale openingsuren.
Het college noemt het spijtig dat er reeds eerder foutieve informatie werd verstrekt over de Zwijndrechtse financi?n. "Dit is spijtig en het geeft een foutief beeld van de werkelijkheid.", zo besloot het college. (F)