Jurgen Van Doorsselaere leidt 43ste Aardbeifeesten

MELSELE. Van donderdag 4 tot maandag 9 mei is Melsele weer het bruisende aardbeidorp. Het Aardbeicomite, fanfare 'De Kunstliefde' en turnkring 'Gym Waasland', zijn er weer klaar voor en hebben het niet te evenaren programma op affiche gezet. Vooraan stond echter de voorstelling van de nieuwe voorzitter van het comite, Jurgen Van Doorsselaere.

Nadat hij 15 jaar de Aardbeifeesten had geleid, na het monument Jos Aps, kondigde Julien Weekers vorig jaar reeds zijn ontslag als voorzitter aan. Aan de basis lag de bedoeling om de jongeren aan het werk te zetten. En dat doel werd bereikt met Jurgen Van Doorsselaere. Het moet zijn dat het Aardbeicomite iets heeft met onderwijzers, want de nieuwe voorzitter werkt ook in het onderwijs, net als Julien Weekers destijds en die was zelfs nog directeur van de gemeenteschool 'De Toren'. Ook Jurgen geeft daar in het 6de leerjaar les en zijn collega is er Herman Janssens die eveneens lid is van het Aardbeicomite.

 

De nieuwe voorzitter is geen echte Melselenaar  maar woont er wel al ruim 10 jaar. Hij is afkomstig uit Zele maar huwde met de Melseelse Katrien Bourdiaudhy wiens vader bij de organisatie van de Aardbeifeesten is betrokken.  Dat Jurgen voorzitter zou worden lag zeker niet in zijn verwachtingen. Maar vanuit Gym Waasland, waarvan hij bestuurslid is, werd het hem door collega Herman Janssens tijdens een bestuursvergadering gevraagd. Ze beloofden hem allemaal te steunen en vermits hij de enige kandidaat was, werd hij verkozen.
Zijn voorwaarde was echter, dat iedereen hem zou helpen inwerken in deze niet te onderschatten organisatie. En dat verloopt perfect.


De 43ste uitgave is deze van persoonswisselingen. Schepen Marc Van de Vijver verwees naar Robert Blommaert die er na 34 jaar niet meer bij is na de schepenwissel en het doorgeven van de fakkel aan Dirk Van Esbroeck. Ook de schepen van feestelijkheden Wilfried Lauwers nam afscheid.


Een andere wissel kwam uit de Bedrijfsgilde waar Frans Van Moere na zovele jaren, het voorzitterschap door gaf aan Marc Mestdagh en zo de jongere generatie een kans geeft. Schepen Marc Van de Vijver kondigde dan ook voor zichzelf de grote stap aan naar het burgemeesterschap maar beloofde nu reeds, de Aardbeifeesten enthousiast te zullen blijven ondersteunen. "Ik ken ook wel wat van feesten", lachte hij "We zullen zorgen dat deze feesten nog een lange toekomst tegemoet gaan."


In Melsele en omgeving kijken de mensen weer uit naar de Aardbeifeesten, naar de tentoonstelling die ieder jaar anders is, naar de prinsesverkiezing met de knappe kandidaten, naar het dorpsterras, naar de feesttent. (F)