Rudy Jones 40 jaar op de planken

ZWIJNDRECHT/BURCHT. Het is 40 jaar geleden dat zanger Rudy Jones aan zijn zangcarrière begon. Hij was nauwelijks negen jaar oud toen hij single opnam. Het publiek sprak toen al van ‘Het Belgische Heintje’. In de jaren zestig was in Nederland Hein Simons als kindsterretje bekend onder de naam Heintje. Zijn bekendste nummer was "Mama". Vandaar dat men hier Rudy Verbeke uit Kruibeke ook bedacht met de titel van Belgisch Heintje. Dat was het begin van een zeer boeiende carrière. 

In de Cinema4You in Burcht werd reeds hulde gebracht aan Rudy voor zijn 40 jarig jubileum. Dat was naar aanleiding van een documentaire over hem, gedraaid door cameraman Bart De Bruyne uit Sint-Niklaas. Het was burgemeester André Van de Vyver die hem kwam feliciteren en een attentie namens het gemeentebestuur overhandigde. Hij wees er op dat Rudy door zijn optredens, Zwijndrecht ook uitstraling gaf.

Zaterdagavond wordt ’49 jaar op de planken’ ook gevierd met een showavond in de Sporthal van Zwijndrecht. Na de wedstrijd van de Rode Duivels beginnen de optredens met Yves Segers (20u), Nadine (20u30), Patrick Onzia (21u), Eddy Kytano (broer van Rudy om 21u40). Dan volgt een pauze en om 22u45 is het de beurt aan de jubilaris Rudy Jones. Tenslotte is er om 23u30 nog een optreden van Vanessa Chinitor & Dirk Bauters. Toegangsprijs: 10 euro.(flvdv)

 

Lees ook:

De sympathieke Rudy Jones kon niet nalaten om in zijn eigen straat te Burcht, de bloemen te komen overhandigen aan de winnares van de dameskoers, de Zweedse Emma Johansson.BURCHT. De carrière...

Rudy Jones anno 2010: tien jaar semi-professioneel zangerBURCHT. Rudy Jones is een buitenbeentje in de Vlaamse showbizz. We kunnen niet zeggen dat hij bij de grote vedetten behoort die op televisie...