CD&V Zwijndrecht schenkt 1.250 euro aan goed doel

In aanwezigheid van Pieter De Crem schonk de Zwijndrechtse CD&V afdeling op haar voorbije lentehappening, een bedrag aan een goed doel. Deze maal werd aan het bouwfonds van de Sint -Martinusschool te Burcht 1.250 euro geschonken. Het is reeds de zesde maal dat de Zwijndrechtse CD&V mandatarissen  een goed doel een financieel duwtje in de rug geven.  Aanleiding was een drastische verhoging van de presentiegelden van de gemeente- en OCMW raadsleden. De gemeentewet bepaalt weliswaar dat de raad haar presentiegeld bepaalt.  Een verhoging van 75 euro per zitting naar 150 euro in 2001 vonden de CD&V mandatarissen te veel. Ondanks hun protest werd dit toch goedgekeurd.  Als alternatief werd toen door CD&V gesteld dat de 'meeropbrengst' aan een goed doel zou geschonken worden.
In het verleden kwamen Ziekenzorg Burcht, Ziekenzorg Zwijndrecht, de Mindermobielencentrale,  actiecomit? Roemeni? en het bouwfonds de Krinkel reeds aan de beurt. Essentieel in de keuze is dat een duidelijke link met het vrijwilligerswerk aanwezig moet zijn. Voor CD&V is vrijwilligerswerk d? basis van het sociaal en cultureel leven. Het verdient dus alle ondersteuning en waardering.
De St. Martinusschool is volop bezig met bouwplannen. Een groot deel van de investeringen moet zij zelf bijeen zoeken. Door de leerkrachten en het oudercomit? worden allerlei schoolse activiteiten georganiseerd om de financi?le middelen bijeen te krijgen. Een financieel steuntje is de rug is dus zeker welkom.(F)