Jubelconcert in bomvolle kerk

BAZEL. Een bomvolle kerk - meer dan 400 aanwezigen - heeft zaterdag genoten van het prachtig jubelconcert van de Koninklijke Harmonie 'Al Vloeiende Groeiende' uit Bazel ter gelegenheid van hun 175- jarig bestaan. De extra verlichting bracht op sommige momenten de juiste sfeer bij ieder muziekwerk. Niet enkel de harmonie scoorde hoge toppen, ook de warme stem van Gunther Neefs kon de hele kerk stil krijgen. De harmonie o.l.v. Hector De Jonghe opende het gevarieerde programma uitgewerkt.

Het programma bestond uit enkele lichte klassieke werken waaronder Wiener Burger, Carmen, Nessum Dorma, Amboss polka, Hongaarse dansen en enkele marsen van de vorige dirigenten. Zo stonden onder meer de 'Wissekerke mars' van Leon De Maeyer, 'Al Vloeiende Groeiende' van Frans Anné en 'Bazel 2000' van Roger Weyn op het programma. Van de dirigenten die bij de harmonie waren voor 1953 was er niets meer in het archief terug te vinden, gezien in 1953 het Gildenhuis afbrandde en alle muziekstukken en enkele instrumenten in de brand zijn gebleven.

De gastartiest, Gunther Neefs, die begeleid werd door de harmonie, gaf aan dit jubelconcert een extra waarde. Hij en de harmonie kregen dan ook op het einde een staande ovatie.

De muziek had het laatste woord en dit concert werd dan ook afgesloten met de nieuwe mars 'Al Vloeiende Groeiende 175' van de huidige dirigent Hector De Jonghe. Marc Verschooren praatte alles weer vlot aan elkaar. De sponsors werden nog eens in de kijker geplaatst en een fiere voorzitter, Peter Van de Meiren, sloot deze prachtige avond af.(r.d.)