Heraanleg kerkomgeving Sint-Pauwels binnenkort van start

SINT-GILLIS-WAAS. Na de renovatie van de kerkomgeving aan de zijde van de Dries, de kerkmuur en het meer dan 300 jaar oude hekwerk, wordt de gehele omgeving aangepakt. Er komt onder meer een nieuwe riolering, groenaanplanting en verharding in gebakken kleiklinkers. De Archeologische Dienst Waasland start op 1 maart met een archeologisch bodemonderzoek.

De kerk dateert van 1234. Daarom dat het archeologisch onderzoek zich toespitst op de manier waarop mensen door de eeuwen heen rond de kerk werden begraven. Oorspronkelijk was er een WADI – een bufferbekken voor regenwater – voorzien maar door de aanwezigheid van graven, ziet de gemeente af van dat plan. Er zal op een andere plaats een ondergronds bufferbekken met vertraagde afvoer worden aangelegd. 

De wegenwerken vallen samen met het archeologisch onderzoek en zullen 60 werkdagen duren. Afhankelijk van het archeologisch onderzoek en de weersomstandigheden moeten de werken klaar zijn tegen 1 juli 2013. (mb)

 

Lees ook:

SINT-PAUWELS. Na de renovatie van de kerkmuur en het meer dan 300 jaar oude hekwerk, komt de volledige omgeving rond de Sint-Pauluskerk in Sint-Pauwels aan de beurt. Bij de heraanleg wordt de...