Malafide reclameronselaars op pad

SINT-NIKLAAS. Bij de politie van Sint-Niklaas liepen de voorbije weken verschillende klachten binnen van handelaars die zijn benaderd door XL Media, een reclamebedrijf uit Sint-Truiden. Het bedrijf vraagt handelaars om de politie van Sint-Niklaas te steunen of te sponsoren door het plaatsen van reclame in een tijdschrift dat onder andere wordt uitgegeven in de provincie Antwerpen. Verschillende handelaars sloten dergelijk contract reeds af en betaalden daarbij ook de overeengekomen som geld. 

De politie van Sint-Niklaas wenst zich echter volledig te distantiëren van deze frauduleuze praktijken en vraagt aan de handelaars om attent te zijn indien ze worden gecontacteerd door reclamebureaus. Er werden al verschillende pv’s opgesteld die zullen worden overgemaakt aan het parket te Dendermonde.

Ook het Unizo heeft zijn leden de voorbije week al gewaarschuwd voor deze malafide reclameronselaars en raadt de handelaars aan om hier niet op in te gaan. Alle handelaars die al het slachtoffer zijn geworden van deze praktijken kunnen gratis terecht op de website van Unizo die duidelijk vermeldt welke stappen men moet ondernemen. (mb)

info: unizo.be