Mobibus confronteert Lokerse jongeren met mobiliteit

LOKEREN. De Mobibus, een omgebouwde touringcar met een doe-tentoonstelling rond mobiliteit, komt tussen 18 februari en 1 maart naar Lokeren. In de Mobibus worden jongeren van de tweede graad van het secundair onderwijs met ludieke filmpjes, games en special effects geconfronteerd met onder meer zichtbaarheid, veilig fietsen en de dodehoekproblematiek. 

Zo'n 667 leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs uit Lokeren zullen in de Mobibus vijf modules kunnen doorlopen: dode hoek, duurzame mobiliteit, zichtbaarheid, fiets en brommer. Via onder meer opdrachten, quizzen, bordspelen en filmfragmenten krijgen ze nuttige informatie over onder meer veilig fietsen, zichtbaarheid en de dodehoekproblematiek. Een lesgever van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) begeleidt de jongeren. 

meer aandacht voor verkeersveiligheid op school

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits wil meer aandacht besteden aan verkeer en mobiliteit in het secundair onderwijs. "Deelnemen aan het verkeer is een complexe zaak, zeker voor jongeren. Ze zijn met van alles bezig, met hun vrienden, met hun i-pod enz... Uit de ongevallenstatistieken blijkt helaas dat in de leeftijdscategorie van 15- tot 29-jarigen het verkeer doodsoorzaak nummer één is. Het is dan ook levensbelangrijk dat jongeren de nodige kennis en vaardigheden aanleren om zich veilig in het verkeer te begeven.", luidt het. "Verkeersopvoeding mag niet stoppen na het basisonderwijs, maar moet worden ingebed in de volledige schoolloopbaan en ook daarna. De Mobibus komt perfect tegemoet aan deze doelstelling en biedt het secundair onderwijs, samen met andere projecten als Rijbewijs op School of Slimme Mobiele Scholen, de mogelijkheid om blijvend aandacht te besteden aan verkeersveiligheid." (mb)

info: mobibus.be

 

Lees ook:

BEVEREN. Vanaf morgen, dinsdag 12 november, is de Mobibus te gast in Beveren. De Mobibus is een omgebouwde touringcar met een interactieve doe-tentoonstelling over verkeersveiligheid en mobiliteit,...

OCMW-voorzitter, Raf Spinoy (rechts), samen met gewezen OCMW-raadslid en bezieler van de handicar en nu ook van de mobibus, Camiel Steenssens.KRUIBEKE. Op donderdag 19 maart  werd het...