Beslissingen schepencollege Beveren

BEVEREN. Het college van Beveren heeft weer enkele beslissingen genomen en die zetten we graag op rij. In de Bankwegelhof komt een verkaveling van 5 bouwkavels. In de verkavelingsvergunning werd voorzien dat de gemeente één perceel kon aankopen aan kostprijs en dit in het kader van het gronden- en pandendecreet. De aankoopakte werd verleden op 13 december 2012. Het perceel, ongeveer 153 m2 groot, zal als sociale kavel verkocht worden. Het college beslist nu om aan de gemeenteraad van 26 februari voor te stellen, om de verkoopsprocedure op te starten overeenkomstig het gemeentelijk reglement voor de verkoop van bouwgronden, en de verkoopprijs vast te stellen. 


In die gemeenteraad zal ook de aankoop van een woning op de Melseledijk 101 worden voorgesteld in het kader van de heraanleg van de N450. De woning zal daarna gesloopt worden zodat het fietspad veilig kan doorgetrokken worden en de zichtbaarheid in deze bocht verhoogt.

UNIZO Melsele gaat vanuit het budget 'kernversterkende maatregelen' een toelage krijgen van 10.100 euro voor 2011 en 1.533 euro voor 2012 voor de organisatie van verschillende initiatieven om de handel te ondersteunen zoals een eindejaarsactie, kerstmarkt of feestverlichting.(r.d.)