Geweldig nieuws voor Theater aan de Stroom

ANTWERPEN. Het 'Theater aan de Stroom' op Linkeroever, vlakbij de tramhalte ‘Sporthal’, kreeg het nieuws dat het door de vaak gelauwerde schrijver Miro Gavran, geselecteerd werd voor een internationaal theaterfestival in Krakau / Polen. De uitnodiging kwam er van de auteur zelf. Het zijn Jef Demedts, Steven De Lelie, Magda Cnudde en Annelore Stubbe die Antwerpen en Gent eind juni zullen vertegenwoordigen in het Ludowy Theatre in Krakau met de bejubelde voorstelling 'Tsjechow zegt Tolstoj vaarwel', in een regie van Bob Snijers. 

Het Theater aan de Stroom heeft zeker ook linken naar het Waasland toe. De algemene leider van het Theater, acteur Steven De Lelie, vond zijn vriendin in Beveren, de actrice Ilse Janssens, die instaat voor PR & Communicatie, is uit Melsele. De conceptvorming en het Grafisch ontwerp hoort thuis bij Ewald Stuer uit Verrebroek. Voor allen is de uitnodiging voor Polen, geweldig nieuws. Na de vele vaak negatieve adviezen van de beoordelingscommissie is Theater aan de Stroom dan ook heel blij. Ze hebben de afgelopen jaren heel hard geknokt en blijven dit nog elke dag doen. Het is dan ook heel fijn om deze internationale erkenning te krijgen. Maar acteur Steven de Lelie is dankbaar: de steun en appreciatie van het eigen publiek is voor het Theater nog steeds het belangrijkste. 

"We denken er in ieder geval over na om deze geweldige productie ‘Tsjechov zegt Tolstoi vaarwel’, eventueel nog een keer te hernemen naar aanleiding van dit nieuws en het succes. Mensen mogen alvast beginnen bellen om tickets te boeken of kunnen al naar één van onze andere voorstellingen komen kijken nu we nog in Vlaanderen zitten.", zei een gelukkige en lachende Steven De Lelie.

Deze week staat er weer een mooie première van het stuk 'Lente' met Marilou Mermans, Frans Maas en Anneleen Cooreman voor de deur en 'Nen Belgische leeuw' (met Bob Snijers, Ron Cornet en Steven De Lelie) trekt volle zalen. De artistieke leiding van het Theater aan de Stroom berust bij Steven De Lelie, Bob Snijers en Eric Kerremans. Bekijk maar eens: theateraandestroom.be (r.d.)

 

Lees ook:

ANTWERPEN. Er is sedert kort voor de regio een nieuwe mogelijkheid om toneelliefhebbers aan hun trekken te laten komen. Op Linkeroever is in de Blancefloerlaan 181 achter het gebouw van Combori, de...