Geslaagde kwis bij Sint-Joris

KRUIBEKE. Op vrijdag 25 januari vond de 12de editie van de Sint-Jorisquiz plaats in de sportzaal van het Sint-Jorisinstituut. Dit is stilaan een traditie geworden in Bazel en omgeving. Niet minder dan 40 ploegen bestaande uit 5 quizzers schreven zich in. Dit was meteen ook het maximum dat de organisatie aan kan. Deze keer moesten zelf een paar ploegen geweigerd worden wegens 'volzet'.

Deze quiz die gegroeid is uit de schoot van de ouderraad maar stilaan is de organisatie overgenomen door de school zelf. Leerkrachten, leerlingen, directie en enkele vrijwilligers helpen mee om de avond te laten lukken. Een waaier van 10 thema’s vulde de avond: gaande van logo’s en geschiedenis, over films en wetenschap, tot actualiteit en sport. 
Dat er voor elke deelnemer op het einde van de avond een prijsje is mee te nemen, is een pluspunt maar de meeste quizploegen doen mee “voor het plezier”. Al moet gezegd dat er af en toe een gevloekt werd, als een van de teamleden een verkeerd antwoord had opgegeven.

Tot slot nog vermelden dat de Postkoetspoetsers met de gouden plak gingen lopen. De Oud-leiding KLJ Bazel nam de tweede plaats voor zijn rekening terwijl Per seconde grijzer op het derde schavotje eindigde. De meeste ploegen hadden genoten en vroegen reeds wanneer de 13de uitgave van de Sint-Jorisquiz gepland was.(rd)