Vlaams Belang: Interne ruzies VLD hebben negatieve invloed op het beleid

BEVEREN. Vlaams Belang tilt zwaar aan de moeilijkheden binnen de Beverse VLD en fractieleider Bruno Stevenheydens vreest dat het een negatieve invloed gaat hebben op het beleid. Eind vorige week heeft hij dan ook, na de bekendmaking dat schepen Boeye uit de VLD werd gezet, dit onderwerp geagendeerd op de gemeenteraadszitting van dinsdag 22 maart.
In een normaal werkend gemeentebestuur zou het college van burgemeester en schepenen op een goede manier moeten samenwerken met het OCMW-bestuur en de OCMW-voorzitter. Maar begin van deze maand deelde de OCMW-voorzitter en VLD-gemeenteraadslid, Luc Maes, zelf mee, dat schepen Jean-Pierre Boeye door de nationale statutaire commissie uit de partij was gezet.
 Stevenheydens wijst er op dat schepen Boeye nu meedeelt dat verschillende Beverse liberalen zich uitstekend voelen binnen het Kartel. Volgens Stevenheydens echter, zou het ledenaantal in de VLD-Beveren, door de interne ruzies en de problemen spectaculair teruggelopen zijn. Verder beschuldigt de schepen zijn vroegere partijgenoot Luc Maes van woordbreuk omwille van het cumuleren van het mandaat van gemeenteraadslid en  OCMW-voorzitter. Schepen Boeye stelt zich de vraag waarom de 4 gemeenteraadsleden van de VLD, die uit het Kartel stapten, nog langer zonder enige kritiek alle punten van de gemeenteraad goedkeuren. Voor het Vlaams Belang blijft het de vraag in hoeverre de vier nog tot de meerderheid behoren.
De V.B.-fractie wenst duidelijkheid te krijgen over de verhoudingen in het schepencollege en de getalsterkte bij de meerderheidspartijen. Bruno Stevenheydens wil in de gemeenteraad dan ook antwoord op zijn vragen. In welke mate be?nvloedt deze laatste gebeurtenissen de relatie tussen het college en de meerderheid in het OCMW? In welke mate kan het college en de meerderheid in het OCMW goed samenwerken rond het sociaal beleid in onze gemeente?  Doordat de band tussen de gemeenteraadsfractie van de VLD en alle Kartelschepen definitief werd verbroken stelt zich de vraag of de VLD-gemeenteraadsfractie nog langer deel uitmaakt van de meerderheid. (F)