Wase ondernemer zorgt goedkopere medische ingrepen

SINT-PAUWELS. Carpe Diem Care, een bedrijfje uit Sint-Pauwels, organiseert medische trips naar Turkije, waar gezondheidszorg kwalitatief en betaalbaar is. Ingrepen kosten er gemiddeld 40 procent minder dan in België. Daarnaast is de omgeving er ideaal om te revalideren in alle rust en discretie. Vooral oogoperaties, tandverzorging en cosmetische ingrepen zijn populair.

Carpe Diem Care uit Sint-Pauwels organiseert cosmetische en medische ingrepen in Turkije, in combinatie met pre-en postoperatieve consultaties in België. "Dat is belangrijk", zegt Hilde Wuyts, oprichter en CEO van Carpe Diem Care. "Het zorgt er voor dat ingrepen in de beste omstandigheden kunnen gebeuren en dat de patiënt goed geïnformeerd, voorbereid en opgevolgd wordt." Carpe Diem Care is in België de enige officiëel erkende partner van Deik, Turkije’s adviesraad voor buitenlandse economische betrekkingen. 

Steeds meer Belgen kiezen voor Turkije. Vorig jaar trokken honderden Belgen naar Turkije voor een medische of cosmetische ingreep. Vooral neus- en borstcorrecties, oog- en tandingrepen staan hoog op het lijstje van de Belg. Dit aantal zal volgens Deik in de komende jaren nog sterk toenemen. Dat heeft alles te maken met afnemende koopkracht. Patiënten zoeken een hoogkwalitatieve cosmetische of medische oplossing tegen een correcte prijs. Turkse medische centra met JCI-accreditatie kunnen dat leveren. In vergelijking met België zijn ingrepen gemiddeld 40% goedkoper. Door deze troeven te combineren met kwalitatieve voor- en nazorg in België wordt het beste van twee werelden gecombineerd: betaalbare zorg in Turkije en goede voorbereiding en opvolging in België. Een JCI-accreditatie is een certificaat van het Amerikaanse JCI dat kwaliteitsstandaarden van ziekenhuizen controleert. Omdat veel Belgen schrik hebben voor een gebrek aan begeleiding na de ingreep of bij complicaties, zorgt Carpe Diem Care voor de voor- en nazorg. (mb)

info: carpediemcare.com

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De drie exploitatie-vzw’s van de gekende psychiatrische ziekenhuizen Sint-Lucia in Sint-Niklaas en Beveren-Waas, Sint-Jan in Eeklo en Sint-Franciscus - De Pelgrim (voortaan ‘Frapello’)...

SINT-NIKLAAS. Hogeschool Odisee, met een campus in Sint-Niklaas, organiseert vandaag haar eerste infodag van dit jaar. Door de aanhoudende coronacrisis zet de school haar digitale deuren open voor...