Maandagmarkt Sint- Gillis gaat langdurige toekomst tegemoet

GROOT-SINT-GILLIS-WAAS.De vorig jaar in september opgestarte wekelijkse marktdag op maandag, is een succes geworden. Dat kan na een half jaar aanbod, met zekerheid worden gezegd. Wekelijks komen een groot aantal vaste bezoekers naar de markt. Er zijn niet alleen kijkers, maar het overgrote deel van de bezoekers zijn ook kopers. Zo hebben de marktkramers het naar hun zin en ze zien een langdurige toekomst voor de wekelijkse markt van Sint-Gillis-Waas wel zitten. Het is niet alleen 'markten' en naar huis want velen drinken na hun inkopen ook nog wel een koffietje. De horecazaken zijn tevreden. De piekmomenten waren tot hiertoe de openingsdag en de Kerstvakantie. Heel wat nieuwe bezoekers werden dan genoteerd.
Gedurende de komende aprilkermis is het kerkplein niet beschikbaar voor de markt en daarom wordt ze op maandag 4 april tussen 8 en 13u gehouden aan de Lage Kerkwegel en de parking naast het gemeentehuis, parking hoofdingang.
De marktbus is geen succes geworden want weinig inwoners maken er gebruik van en dat wijst wel op de grote mobiliteit van de meeste mensen. Daarom werd besloten de marktbus af te schaffen vanaf maandag 14 maart. Een deel van de marktbezoekers, de bejaarden vanaf 65 jaar, beschikken immers over een Omnipas 65+ en maken gratis gebruik van het openbaar busvervoer.
Maandag 28 maart wordt een speciale marktdag want het is dan Paasmaandag en die wordt versierd met een 'Paasactie'. De marktkramers geven dan aan de bezoekers gevulde paaseitjes. Op de chocolade eitjes is er een briefje bevestigd waarmee de marktbezoekers kans maken van ??n van de hoofdprijzen te winnen. Er is een grote chocolade Paashaas bij.(F)