Gemeente vraagt medewerking actie tegen het zwerfvuil

KRUIBEKE. De gemeente heeft vastgesteld dat het achterlaten van zwerfvuil een probleem aan het worden is. Het komt eigenlijk in de ganse gemeente voor. Gelukkig is er een zeer kleine minderheid van de bevolking die moedwillig de afvalzak dumpt in een gracht, of die al eens een blikje of flesje weggooit op straat of in het bos.

De gemeentelijke diensten noemen dit echt betreurenswaardig omdat er toch voldoende ophaalbeurten zijn voor afval.


Een manier waarop zwerfvuil op straat terecht komt wordt ge?ustreerd in de buurt van het containerpark in Rupelmonde. De bewoners van de G de Cremerstraat kunnen er van mee praten. Hier wordt afval aangetroffen tegen de gevels van de woningen, rond een boom of gewoon opwaaiend op de straat. Dit afval is afkomstig van aanhangwagentjes van personen die hun afval naar het containerpark voeren. Klein of licht materiaal waait er af en komt op de straat terecht. De chauffeurs  hebben meestal niets in de gaten en rijden gewoon door, maar brengen zo op niet-moedwillige manier zwerfvuil in de straten.


Er wordt nu aandacht voor gevraagd door een oproep om afval, dat naar het containerpark wordt vervoerd in een open aanhangwagentje, steeds in gesloten recipi?en te stockeren zoals een bak met deksel, een gesloten doos e.d. Tevens kunnen chauffeurs die een aanhangwagentje gebruiken erop toezien dat het afval goed gebonden wordt met een touw.


Op zaterdag 19 maart komt er in Groot -Kruibeke weer een opruimactie van zwerfvuil. Net als vorig jaar kan het gemeentebestuur rekenen op de Jagersvereniging Kruitem voor de co?natie. Uit deze actie werd ook vorig jaar nog ervaren date r nog steeds burgers zijn die afval weggooien in een gracht, een bos of langs de wegkant. Nochtans staan grote boetes op het sluikstorten. Jammer genoeg kan niet steeds worden achterhaald wie de sluikstorters zijn. Alle burgers worden gevraagd om op zaterdag 19 maart mee te komen helpen zwerfvuil op te ruimen. Er wordt afgesproken om 9u aan het Kerkplein van Kruibeke. Daar zullen ook de nodige afvalcontainers worden geplaatst. Er wordt een oproep gedaan tot sport-en jeugdverenigingen om mee te helpen, want de ganse gemeente zal onder handen worden genomen. (F)