Record aantal cursisten in Volwassenonderwijs

TEMSE. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) van Temse is de kaap van de 2 000 cursisten op jaarbasis overschreden. Dit schooljaar volgden of volgen 2 022 cursisten les in de afdelingen Talen en Informatica. Het mag zeker gezien worden als een bekroning voor de inzet en de deskundigheid van directrice Els Van Raemdonck en haar korps.
In het Centrum vond van 21 tot 23 februari een doorlichting plaats, die 1 keer om de 7 schooljaren gebeurt. De volledige werking werd gecontroleerd. Hiervoor was gedurende drie dagen een inspectieteam in de school aanwezig. Het had ook een onderhoud met het gemeentebestuur dat de inrichtende macht is. Aan het gesprek namen deel: burgemeester Luc De Ryck, schepen van onderwijs Franky De Graeve en prof. dr. Piet Coppieters als voorzitter van de Bestuurscommissie. 
Het CVO Temse kreeg een gunstig verslag, wat een extra stimulans betekent voor het directie - ?n leerkrachtenteam om verder te bouwen aan een dynamisch centrum met een duidelijke visie en uitstraling. De nieuwbouw voor de Taalafdeling, die in volle opbouw is, zal dit in de toekomst nog extra onderstrepen. De ingebruikname is voorzien in januari 2006.
De gemeente Temse geeft op het vlak van volwassenonderwijs een traditie. Het gemeentebestuur had van 1882 tot 1957 een 'Adultenschool'. In 1958 werd op een hedendaagse leest herbegonnen met de 'Gewestelijke Secundaire Handels- en Taalleergangen'. In 1999 werd de naam gewijzigd in 'Centrum voor Volwassenenonderwijs' (C.V.O.). Naast Informatica worden de volgende talen gegeven: Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Nederlands 2de taal voor anderstaligen.(F)