Kemzeekse Dorpsfeesten: Vlaams volksfeest

KEMZEKE. Nog even wachten en Kemzeke viert opnieuw z'n dorpsfeesten. De organisatoren zijn er opnieuw in geslaagd om een afwisselend, Vlaams programma samen te stellen. Daarin is er aandacht aan sport, muziek en dans en smullen. De Kemzeekse Dorpsfeesten beginnen op vrijdag 10 augustus en eindigen op zondag 12 augustus. 

Het programma begint op vrijdag 10 augustus met een kemelrun, een jogging van 5 of 10 kilometer door het centrum van Kemzeke en omliggende weilanden. Later op de avond is er een salsa-initiatie met het duo van Salsensual, gevolgd door een salsa-avond met Team Latino. 

Zaterdag is er keuze uit een avonturenloop of een familiefietstocht van 20 of 40 kilometer. 's Avonds tussen 18 en 20 uur staat er een feestmal met ribbekes à volonté op het menu. Kinderen betalen 7,5 euro, volwassenen 15 euro. Inschrijven kan tot 8 augustus bij drankenhandel Van Remoortel. Tijdens het feestmal zorgt Frans V voor muziek. Daarna zijn er optredens van de band Kovver en Discobar Jupiter.

Op zondag is er een kindernamiddag met o.a. een springkastelenstraat, een schminkstand, een poppenkast, knutselen en een voorstelling van Fernando’s Intermezzo. In het dorp is er een braderij. ’s Avonds bevat de affiche een optreden van de Knetterkidsband, de Supernatural Heroes en Loepoes. (mb)

info: dorpsfeesten.com

 

 

Lees ook:

Weekend vol feest in Kemzeke

KEMZEKE. Morgenavond, vrijdag 12 augustus start een feestweekend in de Stekense deelgemeente Kemzeke. De Kemzeekse Dorpsfeesten zijn dit jaar aan hun achtste editie in de huidige formule toe. In...