Bevers magazine in nieuw jasje

BEVEREN. De inwoners van Beveren kregen de voorbije dagen het vernieuwde gemeentelijk magazine 'Onze Gemeente' in de bus. Het nieuwe infoblad in iets kleiner van formaat en inhoudelijk werd het geheel klantvriendelijker aangepakt: grotere foto's, de teksten compacter en beter verteerbaar. 'Onze Gemeente' bestaat reeds 46 jaar en de laatste restyling dateert van 2005. 

Beveren heeft reeds 46 jaar een infoblad onder de naam 'Onze Gemeente'. In de loop der jaren onderging het blad meermaals een restyling. In 2005 werd de laatste grote vernieuwing doorgevoerd. Nu kreeg het blad opnieuw opnieuw een opsmukbeurt. Daarvoor nam de gemente een communicatiebureau onder de arm. Dat bureau trok de straat op om te peilen naar de meningen over het infoblad en de noden. Uit die straatgesprekken bleek dat jonge gezinnen het blad weinig lezeren en dat jongeren vooral geïnteresseerd zijn in de bijlage 'Uit in Beveren', maar dat die best wat veranderd werd.

Met die informatie creëerde het communicatiebureau een nieuw, meer klantgerichte aanpak. Het nieuwe 'Onze Gemeente' schenkt meer aandacht aan de Beverse gemeenschap in ongeveer 15 rubrieken. De voornaamste zijn 'Werk in uitvoering' met een update over werken in de gemeente, 'Beslist' met een selectie van beslissing uit de OCMW- en gemeenteraad en 'In de kijker' dat een belangrijk project belicht. Enkele nieuwe, luchtige rubrieken maken het concept compleet. Met kortere teksten en grotere foto's leest het nieuwe blad een stuk vlotter.

gemeentelijke activiteitenkalender

Ook de vaste bijlage, Uit in Beveren, kreeg een facelift. Waar het voorheen vooral aandacht schonk aan activiteiten van Cultuurcentrum Ter Vesten, krijgen nu ook niet-culturele activiteiten een plaats in een chronologisch overzicht. (mb)

 

Lees ook:

STEKENE. Het gemeente infomagazine van Stekene, ‘Uitstekend’, zit in een nieuw jasje. De layout is opgefrist en ook aan de inhoud is gesleuteld: naast de informatieve berichten is er voortaan plaats...

ZWIJNDRECHT. De gemeente Zwijndrecht werd eerder deze maand erkent als kindvriendelijke gemeente. Zwijndrecht beloofde toen werk te maken van kinder- en jeugdparticipatie.

BEVEREN. De gemeente Beveren lanceert een enquête over het gemeentelijke informatieblad Onze Gemeente. Concreet wil de gemeente van de lezers/inwoners weten of het blad vlot leest, er goed uitziet...

SINT-GILLIS-WAAS. Door een verandering van werken bij De Post zal het informatieblad van de gemeente Sint-Gillis-Waas pas volgende week in de brievenbus vallen. Door de late bedeling is o.a. de...

SINT-GILLIS-WAAS. Op 15 januari valt bij de inwoners van Sint-Gillis-Waas het vernieuwde infoblad in de brievenbus. Een nieuwe lay-out en kleurendruk moeten zorgen voor een betere communicatie.