Schepen Loe Van der Donckt gaf historische eerste spadensteek voor JOC

ZWIJNDRECHT. Woensdagnamiddag werd achter de oude pastorij de eerste spadensteek gegeven voor de bouw van een Jeugd Ontmoetingscentrum. Het was jeugdschepen Loe Van der Donckt die de eer had de spade te hanteren en midden van een zandvlakte de eerste 'steek' te geven. Dat gebeurde in aanwezigheid van het burgemeester Minnebo en het schepencollege, gemeenteraadsleden, afgevaardigden van de jeugdienst en -raad, pastoor Walter Van Remortel en vooral veel jeugd. Het werd bijzonder kleurrijk toen ook heel wat ballonnen voor een wedstrijd, werden opgelaten. Muzikaal werd  door de jonge "Chocolat Dinosaurs" het feest opgefleurd. Op de receptie werd vooral, hoe kan het anders, warme chocolademelk aangeboden.
Schepen Van der Donckt, sprak de aanwezigen toe toen hij zijn eerste spadensteek had gegeven. Hij noemde het een symbolische start van een proces dat al vele jaren loopt. Het was voor hem ook een historisch moment op een historische plaats want de oude pastorij is 1 van de oudste gebouwen  en die wordt nu gekoppeld aan de modernste bouwtechniek.
Toen de keuze werd gemaakt voor de oprichting van een jeugdcentrum waren de twintigers van nu, nog tieners. Voor de gemeente is het een meerwaarde dat de jongeren nu een stek gaan hebben in een jeugdhuis dat ook een praatcafe zal zijn en een ontspanningsplaats in eigen dorp. Het is centraal gelegen en te bereiken te voet, met de fiets of met de tram.
De schepen wees er ook op dat aan dit prachtig project een uitdaging is gekoppeld in de zin van medeverantwoordelijkheid  van de jeugd zelf. Hij was er van overtuigd dat jongeren die uitdaging zeker aan kunnen gaan. (F)