'Hoe durven ze?', de crisis ontrafeld

SINT-NIKLAAS. Peter Mertens stelt vrijdagavond 17 februari z'n boek 'Hoe durven ze?' voor in parochiezaal Familia in Sint-Niklaas. 'Hoe durven ze?' gaat over de heersende economische crisis en legt op een heldere manier uit hoe bankiers en fantasten beslissen over het lot van hele bevolkingsgroepen.  Het rolde december 2011 van de pers en is al twee weken het best verkochte informatieve non fictieboek.

Peter Mertens schreef een bestseller door haarfijn uit te leggen hoe en waarom bankiers, 'poenslurpers' en andere fantasten als een pletwals door onze economie razen. Het boek, al twee weken het best verkochte informatieve non fictieboek, wordt bejubeld door heel wat schrijvers en ander bekend volk. "Dit boek, dat ik des te zeer zou willen bestickeren als noodzakelijk, begroet ik als een warm en hernieuwd begin in de strijd tegen het asocialisme.", schreef schrijver Dimitri Verhulst over het boek. "Dit boek biedt alles wat je niet in de kranten leest maar absoluut moet weten.", aldus Jan Blommaert, professor taal, cultuur en globalisering.

Op vrijdagavond 17 februari wordt het boek voorgesteld in zaal Familia aan de Paterskerk te Sint-Niklaas. Op de voorstelling ontvangt Thomas Blommaert, assistent-uitgever van EPO, freelance journalist en voormalig buurtwerker in het Peter Benoitpark en de Westerbuurt, gasten als Veerle Van Helsland, Bruno Verlaeckt, Katrien Vandeveegaete en Johan De Vos.

Voor de boekvoorstelling serveert een Volxkeuken een gezonde maaltijd. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of SMS 0483/ 47 51 45.

De boekvoorstelling is gratis en start om 20 uur in zaal Familia aan de Paterskerk, Truweelstraat 138 te Sint-Niklaas.

'Hoe durven ze?' is een uitgave van uitgeverij Epo, kost 20 euro is verkrijgbaar via epo.be.  (mb)