Geslaagde facelift voor 'Onze Gemeente'

BEVEREN. Op het gemeentehuis werd het gemeentelijk infoblad "Onze Gemeente" in een vernieuwde versie voorgesteld. Het formaat is iets groter, het heeft nog een mooier uitzicht, inhoudelijk werden de accenten anders gelegd met meer foto's en kortere teksten en het zal voortaan 6 keer per jaar verschijnen in plaats van 4 keer. Bovendien zal het infoblad vanaf nu ook een uitneembare bijlage bevatten om het grote activiteiten aanbod in Groot-Beveren bekend te maken.

Het schepencollege besliste om de frequentie te verhogen om op die manier de bevolking zo snel mogelijk nieuws te melden. Burgemeester Smet wees op de dienstverlenende waarde van "Onze Gemeente" naar de bevolking toe . Daarbij zorgde de communicatieambtenaar Silvie Maes, voor een bewerking van het bestaande blad. Er was nood aan een nieuwe look. Het ontstaan ligt in de jaren zestig en toen verscheen het 1 keer per jaar.Uiteindelijk is het informatieblad al aan de 39ste uitgave toe. Naar vorm wordt het boekje nu 2 cm breder en ook iets hoger tot 30cm x 23 cm. Er kan dus meer tekst op en de lay-out kan worden verbeterd. Lange teksten worden vermeden. Nu zullen de foto's, met een onderschrift, meer aandacht krijgen zodat ze zullen aanzetten om de teksten te lezen. Er zal ook getracht worden om meer personen op foto's te zetten, daar waar vroeger heel wat aandacht ging naar landschappen of monumenten. "Onze Gemeente" krijgt dus een meer persoonlijkere aanpak.


De berichten zijn dus korter, maar ook eenvoudiger geschreven en dat komt de leesbaarheid ten goede. Elke pagina heeft ook een extraatje want onder het cijfer dat de bladzijden aangeeft, is een fotodetail geplaatst dat best als een leuk puzzelelement kan bekeken worden en dus een speels element is om het aangenaam lezen te dienen.
Een lovenswaardig initiatief is het toevoegen van de activiteitenkalender op A5-formaat, uitneembaar aan een nietje op de middenbladzijden. Handig om apart te bewaren. Dit activiteitenkalendertje heeft twee ingangen. Langs de ene zijn de activiteiten van CC Ter Vesten te vinden voor 2 maanden. De andere ingang heet "Vrije tijd in Beveren" en brengt de activiteiten van de bibliotheek, de jeugd - en sportdienst. Directeur Rik Van Daele van het Cultuurcentrum, noemde het opnemen van het Ter Vesten -programma een meerwaarde omdat  het nu een verspreiding krijgt naar ?e inwoners daar waar het tot op heden alleen naar de gebruikers ging.


Het gemeentelijk infoblad "Onze Gemeente" wordt gedrukt bij Dekkers Druk in Verrebroek, op 23 000 exemplaren. Het zal meestal 32 pagina's bevatten. De prijs wordt geraamd op 60.000 euro per jaar. Het blad zal niet meer worden bedeeld door de medewerkers van de technische dienst wegen maar wel door de bedelingsfirma Hendrickx uit Kruibeke.   


"Onze Gemeente", is een schitterend informatieblad geworden waarvan nu al vast staat dat heel wat Beverenaars het zullen bewaren in de boekenkast. Uiteindelijk is het een product van de eigen grafische dienst. Burgemeester François Smet feliciteerde het personeel dat meewerkte aan de uitgave. Dat zijn zowel de verscheidene gemeentelijke diensten als de ambtenaren. Ook deze van het OCMW.


In een redactiecomite zetelen burgemeester François Smet en eerste schepen Boudewijn Vlegels beiden bevoegd voor informatie en verder gemeentesecretaris Jan Noppe, korpschef politie Leo Mares, OCMW-secretaris Filip Thyssen, directeur CC Ter Vesten Rik Van Daele, bibliothecaris Mireille Geerinck, diensthoofd groendienst Gabri?Van Bortel, diensthoofd aankopen en aanbestedingen Walter Van Machelen, diensthoofd bevolking Luc Van De Vyver en de consulent dienst Linkeroever Luc Vigoureux. De redactiesecretaris is Silvie Maes.(F)