Patrick Demey toont jazz- en folkartiesten

BELSELE. Al bijna tien jaar trekt amateurfotograaf Patrick Demey van festival en concert en omgekeerd. In die periode legde hij zowel opkomend talent als grote namen uit de jazz en de folk vast op de gevoelige plaat. In de maanden januari en februari toont hij enkele van z'n favoriete foto's in de tentoonstelling 'Jazz en folk in beelden' in kunstencentrum 't Ey in de Koutermolenstraat te Belsele. 

"Alhoewel ik de microbe al te pakken kreeg op mijn twaalfde, waagde ik mij pas in 2002 aan mijn eerste festivalreportage.", vertelt Patrick Demey. "Ik heb geen opleiding fotografie gevolgd, maar ervaring is de beste leerschool. Als ik mijn foto’s vandaag vergelijk met die van pakweg vijf jaar geleden, is het verschil groot. Ik experimenteer heel graag. Als hobbyfotograaf kan ik daar zo ver in gaan als ik zelf wil. Ik doe dit puur voor het plezier, en uit liefde voor de muziek." Op de manier waarop hij z'n foto's neemt, antwoord Demey kort: "Ik probeer telkens de sfeer zo goed mogelijk weer te geven."

Op tien jaar tijd fotografeerde Patrick Demey al honderen groepen. Toch is er één moment dat er met kop en schouders bovenuit steekt. "Als dertienjarige jongen droomde ik ervan om ooit Johan Verminnen in levende lijve te zien, maar ik dacht dat zoiets nooit zou lukken. Enkele jaren terug kon ik hem strikken voor mijn lens. Dat was een van de mooiste momenten uit mijn carrière als amateurfotograaf.", klinkt het. Op de tentoonstelling 'Jazz en folk in beelden' toont Demey een dertigtal foto's van bekende en minder bekende artiesten. 'Jazz en folk in beelden' loopt nog tot eind februari in kunstencentrum 't Ey in de Koutermolenstraat te Belsele. (Nikita Vindevogel/Marc Bogaert)

info: patrickdemey.be

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Muziekclub ‘t Ey uit Belsele heeft het dak van haar gebouw vernieuwd en van de gelegenheid gebruik gemaakt om zonnepanelen te installeren. Ook op het dak van cultuurzaal De Kouter zijn...

BELSELE. Aanstaande zondag, 22 augustus, is er op de Kouter een benefiet en jukeboxjam ten voordele van het weeshuis en school Tashirat in het Mexicaanse Tepoztlan. Het Tashirat weeshuis...