Dinsdag stadskern afgesloten voor vtmKzoom

SINT-NIKLAAS. Op dinsdag 27 december trekt de vtmKzoom kerstparade door het centrum van Sint-Niklaas. Daardoor zal de stadskern tussen 15 uur en 20.30 uur afgesloten worden voor alle verkeer, geldt een doorrijverbod in de straten van het parcours én een reeks andere straten. De praalwagens rijden vanaf 17 uur door Sint-Niklaas. 

De kerstparade van vtmKzoom brengt op dinsdag 27 december een kijkspektakel rond het verhaal van de ijskoningin. In dit sprookje van 21 taferelen brengt de ijskoningin het werk van de kerstman in het gedrang. Ze spreekt een vloek over hem uit, waardoor hij bevroren raakt en de pakjes niet tijdig hun bestemming dreigen te bereiken. De elfjes roepen de hulp in van de toeschouwerd om de kerstman te ontdooien.  Naast de elfjes en de kerstfiguren maken enkele bekende tv-figuren hun opwachting.

De kerstparade vertrekt om 17 uur in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Vandaar gaat de stoet naar de Grote Markt, Stationsstraat, Stationsplein, Prins Albertstraat, Regentieplein, Zamanstraat en via de  Houtbriel terug naar de Grote Markt en de Parkstraat. Het einde wordt verwacht om 20.30 uur.

verkeersmaatregelen

Om een en ander in goede banen te leiden is de stadskern vanaf 15 uur afgesloten voor alle verkeer. Ook geldt een doorrijverbod in alle straten van het parcours èn in de Plezantstraat, Hofstraat, Onze-Lieve-Vrouwplein, Sint-Jozefstraat, Hemelaerstraat, Apostelstraat, Sint-Nicolaasplein, Sacramentstraat, Dr. Verdurmenstraat, Regentiestraat, Leopold II-Laan, Vermorgenstraat (deel tussen Mercatorstraat en Regentieplein), Kalkstraat vanaf Kleine Peperstraat.

Ook de parkings onder de Grote Markt, aan de Zwijgershoek, Collegestraat en Dr. Verdurmestraat zijn dan niet bereikbaar.

De Stationspleinparking, Siniscoopparking, parkings Kokkelbeek en Hendrik Heymanplein zijn wel toegankelijk. De binnenstad is het gemakkelijkste te bereiken met het openbaar vervoer. Voor wie met de wagen komt, worden tijdelijke parkings ingericht aan De Ster, Syntra en Europark-Noord. Een parkeerticket met toegang tot de pendelbussen van en naar de stadskern kost 5 euro per wagen. (mb)

info: sint-niklaas.be

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. In het 'Huis van de Sint' in de Stationsstraat stelde vtmKzoom het programma voor dat vanaf maandag 8 november, gedurende vier weken, op de zender zal worden vertoond over ‘De Sint...