Brandende schroothoop zorgt voor flinke rookhinder

MELSELE. Gisteravond brak brand uit in de KMO-zone Schaarbeek in Melsele. De brand ontstond in een schroothoop op het terrein van de firma Van Moer in de Nieuwlandstraat dat verhuurd wordt aan IPTS Logistics. Doordat de schroothoop vooral bestond uit aluminium was er hevige rookontwikkeling. Er vielen geen gewonden en ook de gebouwen bleven gevrijwaard.

De brandweer van Beveren concentreerde zich samen met de brandweerkorpsen van Sint-Niklaas, Antwerpen en Kruibeke op het vrijwaren van de aanpalende gebouwen. De brandweerkorpsen van Temse, Waasmunster en Sint-Niklaas leverden tankwagens en zwaar materiaal om de waterbevoorrading te kunnen blijven garanderen.

Uit metingen van de Beverse milieudienst bleek de rook voornamelijk klassieke brandgassen te bevatten. Omwonenden en inwoners van Zwijndrecht en Antwerpen-Linkeroever werd een tijdlang gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

Verder onderzoek moet de oorzaak van de brand achterhalen. (mb)

 

 

Lees ook:

MELSELE. Bij het grond- en afbraakwerkenbedrijf Hector Van Moer in kmo-zone Schaarbeek in Melsele is brand uitgebroken. Het gaat om aluminium, wat de hevige rookontwikkeling verklaart. De zware...