85 kinderen geëvacueerd uit zwembad Kriekeputte na chloordampen

KIELDRECHT. Het gemeentelijk zwembad Kriekeputte in Kieldrecht is vanmorgen geëvacueerd nadat in het zwembad chloordampen waren vrijgekomen. Op dat moment waren een 85-tal kinderen uit het derde en vierde leerjaar van de gemeentelijke basisschool De Droomwolk en de vrije lagere school De Kreek in het zwembad aanwezig. Negen kinderen werden preventief overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. Zes van hen mochten inmiddels weer naar huis en drie blijven een nacht in observatie. Het zwembad blijft voorlopig gesloten.

De kinderen werden na de evacuatie opgevangen in de gemeentelijke basisschool De Droomwolk door leerkrachten, mensen van het OCMW en van de lokale politie. Sommigen werden daar opgehaald door ouders of familieleden. In de namiddag werden er voor de leerlingen van De Kreek aangepaste activiteiten voorzien. Voor de kinderen van De Droomwolk konden de geplande namiddagactiviteiten gewoon doorgaan. Alle betrokken ouders werden op de hoogte gebracht.

De chloordampen konden vrijkomen nadat bij het bijvullen van de waterbehandelingsproducten door een externe firma een product in het verkeerde vat werden gegoten. De gemeente onderzoekt hoe zoiets in de toekomst kan vermeden worden. Het zwembad blijft dicht tot een rapport duidelijkheid brengt. Ook morgen zal het zwembad de deuren gesloten houden. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De evacuatie-oefening in het Waasland Shopping Center is donderdagochtend vlot verlopen. Bij die oefening werd een brand in een van de gangen gesimuleerd met een rookmachine. Ook...