CD&V dient klacht in bij hogere overheid

ZWIJNDRECHT. CD&V heeft het nu genoeg gevonden om voor een organisatiedoorlichting van de gemeentediensten of de 'personeelsaudit' zoveel geld uit te geven. Het dossier kreeg volgens de fractie een onverantwoord verloop van het dossier. CD&V diende klacht in bij de Provinciegouverneur. Het verloop van dit dossier is volgens hen in strijd met de elementaire principes van de wet op de overheidsopdrachten. Concreet komt het neer op een onverenigbaarheid tussen ontwerper en uitvoerder van de opdracht, een onrechtmatig splitsen van de opdracht ?n uitbreiden van de opdracht, zonder het principe van mededinging te hanteren en met uit de hand lopende kosten tot gevolg.
In november 2002 werd voor de opdracht een studiebureau aangeduid dat 22 990 euro kostte. Na deze opdracht mocht hetzelfde bureau een offerte indienen om deze studie verder in de praktijk uit te werken. De vooropgestelde kostprijs daarvoor bedroeg 45 738 euro.
Eind 2004 wordt nog eens met 8.000 euro extra geld voorzien voor het studiebureau om de examens te begeleiden. CD&V neemt het niet dat de vooropgestelde kosten de pan uit swingen want voorlopig zijn die al opgelopen tot meer dan 115 000 euro of 5x de oorspronkelijke kostprijs, waarvan ruim 9000 euro enkel voor verplaatsingskosten!
Fractieleider Bruno Bijl zegt hierbij: "Deze zaken en het zonder problemen toestaan van een overdreven verplaatsingsvergoeding zijn geen voorbeelden van behoorlijk bestuur. In het verleden werd het gemeentebestuur door de toezichthoudende overheid reeds op de vingers getikt  voor gelijkaardige feiten." Opmerkelijk is volgens Bijl ook, dat de vakbondsorganisaties het nieuwe personeelsbehoeftenplan niet goedkeurden. Ook in de gemeenteraad keurde enkel de Groen!-VLD-Spa meerderheid dit plan goed.(F)