Voor beter verkeer in Kruibeke

In de gemeenteraad van Kruibeke kreeg het thema 'Verkeer' weer de nodige aandacht. Er was gevaar op een straathoek, riooldeksels die verzakten, een betere parkeerregeling, nieuwe voetpaden.

 

Anders parkeren
KRUIBEKE. In de Gasthuisstraat, de straat die naast het rusthuis richting post loopt, is er om te parkeren niet veel plaats. Toch worden leveranciers er geconfronteerd met moeilijkheden als ze het domein willen in rijden. Ook voor de hulpdiensten zou het wel eens moeilijk kunnen zijn wanneer zij daar dringend moeten zijn. Daarom dat de gemeente het verkeersreglement er wil aanpassen op advies van de politie. Er zal nu parkeerverbod komen langs de kant van de winkels vanaf de scheiding huizen 3 en 5 over een lengte van 8 meter in de richting van de Lindenlaan.

Raadslid Andre Lardon wou liever langs heel die kant parkeerverbod. Er staan nu al paaltjes om voetgangers te beschermen. Auto's moeten zich daar tussen wringen. Bovendien is het er vaak heel druk, langs beide kanten, door bezoekers aan de videotheek. Burgemeester Denert zei dat de politie goed heeft nagedacht over de situatie in de Gasthuisstraat en zo zal het wel bij de 8 meter parkeerverbod blijven.

 

Gevaarlijke hoek als bus komt
RUPELMONDE. Pia De Monie(CD&V) heeft in de gemeenteraad aandacht gevraagd voor een gevaarlijk punt in het centrum van Rupelmonde. Op de hoek van de Kloosterstraat en het Mercatorplein is het zo smal om af te slaan dat de lijnbus er vaak het voetpad raakt. Ze vroeg maatregelen en zette aan tot voorzichtigheid.

 

Verzakte riooldeksels
BAZEL. In de Kruibekestraat langs de Gewestweg zijn de rioolputdeksels die in het wegdek liggen zodanig verzakt dat en wagen die er in rijdt zijn vering kan testen. Een fietser of bromfietser mijdt best de putten. De bewoners worden geconfronteerd met trillings- en geluidshinder in hun woning. Vooral als vrachtwagens en de Lijnbus er over denderen. Gemeenteraadslid Filip Vercauteren van CD&V heeft  de gemeente gevraagd om bij de Afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, aan te dringen om de verzakte riooldeksels snel te herstellen.

 

Nieuwe voetpaden.
RUPELMONDE. Na de langdurige werken zullen er in de Ganzemeerstraat weer nieuwe voetpaden komen. De gemeente zal er 34.966 euro voor moeten betalen. De verdwenen bomen in de straat zullen eveneens worden vervangen en waarschijnlijk worden er ook verkeersremmende ingrepen uitgevoerd.

 

Parkeerverbod Lamperstraat.
BAZEL. Vooraan in de Lamperstraat, tussen de woningen met huisnummers 8 en 10,  ligt een wegel die leidt naar achterliggende garages. Op de plaats waar de wegel aan de straat komt zal op advies van de politie nu een parkeerverbod worden ingevoerd over 20 meter. De maatregel zal aangeduid worden met een gele onderbroken lijn.(F)