Ziekenwagen staat op 50 meter maar mag niet uitrukken voor persoon in levensgevaar

KRUIBEKE. Burgemeester Denert is niet te spreken over een voorval waarbij een persoon dringende hulp nodig had maar moest wachten op een ziekenwagen die uit Temse moest komen terwjl op 50 meter in de garage van de Kruibeekse brandweer een ziekenwagen altijd klaar staat. Denert vraagt zich af of dat normaal is en wil dat aanklagen, zonder dat hij afbreuk wil doen van het personeel van Temse. Op de parking van het warenhuis "Delhaize", in de Kapelstraat te Kruibeke, werd vorige vrijdag een man onwel. Een voertuig van het wijkteam van de Politie Kruibeke, dat juist langs kwam verwittigde  de dienst 100 en meldde dat de persoon niet meer reageerde. De dienst 100 riep de ziekenwagen van Temse op. Na een kwartier  werd door het gemeentepersoneel de brandweer van Kruibeke gebeld met de vraag waar de ziekenwagen bleef. Maar de Kruibeekse brandweer had geen oproep ontvangen. Ofschoon hun wagen zich op 50 meter van de Delhaize bevindt. Het gemeentepersoneel belde nogmaals naar de dienst 100 en kreeg te horen dat de ziekenwagen onderweg was. Het gemeentepersoneel reageerde verbaasd vermits de poort waar de ziekenwagen zich bevindt, nog gesloten was. De dienst onthaal van de gemeente Kruibeke, kijkt vlak uit op de poorten van de brandweergebouwen.
Ongelooflijk maar waar, een minuutje later werd dan toch de ziekenwagen van Kruibeke opgeroepen en die kwam op hetzelfde ogenblik als de ziekenwagen van Temse ter plaatse. Ondertussen hadden twee politieagenten van het wijkteam Kruibeke het slachtoffer gereanimeerd. Dit werd dan overgenomen door de ambulanciers van de twee ziekenwagens en enkele ogenblikken later kwam ook nog de MUG ter plaatse.
Het slachtoffer is na een halfuur reanimeren overleden en werd naar de brandweerkazerne overgebracht. De echtgenote werd daar eveneens opgevangen.
Burgemeester Denert begrijpt het niet, als er duidelijk gemeld wordt, parking "Delhaize" Kapelstraat Kruibeke, waarom dan een ziekenwagen van een andere gemeente moet gestuurd worden. Hij betreurt ook dat bij de tweede melding van het gemeentepersoneel naar de dienst 100 een bandje werd afgespeeld met de melding "dienst 100, blijf aan het toestel, u wordt zo dadelijk geholpen". Antoine Denert vindt het onverantwoord dat een bandje op de 100 hulpdienst wordt weergegeven. Voor hem telt alleen een vlugge, doeltreffende hulpverlening. (F)